Ca la noi, la nimeni – Crizele și morții ne îngrozesc, iar neomarxiștii fac circ!

414
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un vot este ca o pușcă. Utilitatea sa depinde de caracterul celui care o folosește.”
Theodore Roosevelt, Al 25-lea președinte al SUA

Marțea este, de regulă, nu numai pentru superstițioși, ziua cu cel puțin trei ceasuri negre. Și ea, adică marțea de ieri, a debutat încă de pe la ora 10:00 cu audierea miniștrilor propuși de cel „însărcinat” să alcătuiască Guvernul ZERO 2, Dacianul Julien Cioloș, președintele USR (Uniunea Sabotați România!). Șeful neomarxiștilor n-a izbutit să se înțeleagă cu niciun partid parlamentar pentru a forma o majoritate.
AVIZE NEGATIVE, CU O SINGURĂ EXCEPȚIE. Deși partidulețul neomarxiștilor este slab reprezentat în Parlamentul României – având doar 80 de parlamentari – și-a făcut curaj, mergând în fața Comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru a primi aviz favorabil, unul consultativ, ce-i drept, dar au primit avize negative majoritatea, exceptându-l pe mai experimentatul Cătălin Drulă, ex-ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, înainte de demiterea acestuia prin votul zdrobitor obținut de Moțiunea de cenzură inițiată de partidul Social Democrat și susținută de Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) și chiar de USR-PLUS, cum se numeau neomarxiștii la acea dată.
FOSTUL VICEPREMIER DAN BARNA, RUȘINEA DE LA EXTERNE. Nu ar avea niciun rost să povestim cum s-a făcut de râs Dan Barna, propus iar ca viceprim-ministru al Guvernului Cioloș ZERO 2, dar și ca ministru al Afacerilor Externe. Candidatul Barna Dan a dovedit că-i habarnist, ca și colegii lui, necunoscând regulile și rigorile demnității ca ministru de Externe! În schimb, a folosit prilejul ca să înjure Partidul Social Democrat. Aceasta fiindu-i singura calitate, căci altele nu are de unde.
CEA MAI NEAGRĂ ZI, PE FRONTUL ANTI-COVID. Un calcul simplu și extrem de grav ne arată că în România înregistrăm un mort de COVID la două minute. Iar în vremea aceasta tragică, de parcă România ar fi într-un război, politicienii USR (Uniunea Sabotați România!) fac circ în Parlamentul țării.
Marți, la ora 13:00, am aflat că în precedentele 24 de ore s-au înregistrat 18.863 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, adică cu boala COVID, 1.805 de pacienți se găseau în stare gravă internați la Secțiile ATI ale spitalelor. Bolnavii nu mai au loc în spitalele Bucureștiului și ale țării, mulți fiind ținuți în paturi așezate pe holurile dintre saloane. Iar numărul de decese s-a ridicat la înfiorătoarea cifră de 574! Morgile spitalelor fiind și ele pline, iar morții sunt ținuți în saci negri, tot pe holuri!
CRIZE FĂRĂ NUMĂR. Criza sanitară ne doare cel mai tare, dar nu știm precis numărul de crize din România. Cea economică și cea financiară, datorată imenselor împrumuturi pe termen scurt și la dobânzi înrobitoare, sunt numai două dintre crizele grave.
Practic, cu Guvernul interimar Cîțu, România riscă să intre în faliment, adică în incapacitate de plăți!
ION PREDOȘANU

P.S. Șansele investirii astăzi, în plenul Parlamentului României a Guvernului Cioloș sunt nule. Ciudată și imprevizibilă este decizia PNL, care probabil se va abține de la vot, parlamentarii câțiști ori orbaniști hotărându-se să stea în bănci. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here