Ca la noi, la nimeni – Criză guvernamentală reală. Războiul Moțiunii de cenzură, azi!

474
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Să fii pe locul doi înseamnă a fi primul care pierde.” – Edgar Allan Poe

Până la urma urmelor, președintele Senatului, Anca Paliu Dragu, și președintele Camerei Deputaților, Orban Ludovic, și-au dat seama că nu pot întârzia sine die citirea, dezbaterea și votarea Moțiunii de cenzură. Și au programat-o, azi, de la ora 16:00, în plenul reunit al Parlamentului. Chiar dacă aceasta a fost depusă de un partid ce se afla la guvernare – USR-PLUS și aliatul de conjunctură Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), pe care nu le leagă nimic ideologic, ci doar dorința de a cădea prim-ministrul marionetă Florin Cîțu. Alături de care, desigur, pică întregul GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu!
E drept că marți, la ora 16:00, liderul USR, Dan Barna, a fost primit, în sfârșit, de Preș. Klaus Werner Iohannis la Palatul Cotroceni. Dinspre Administrația Prezidențială nu a venit niciun comunicat, iar Dan Barna s-a arătat dezamăgit și bosumflat. Așa cum îi este felul.
HOCUS-POCUS CU DAN VÎLCEANU, DE 1,9 MILIARDE „PESTE NOAPTE”. Tot marți, 7 septembrie, Fondul de rezervă al premierului a fost suplimentat „peste noapte” cu 1,9 miliarde de lei. Așa că Ședința specială de Guvern pentru rectificarea bugetară a durat numai 8(opt!) minuțele. Împărțirea banilor publici fiind făcută exact cum a stabilit Dictatorul financiaro-bugetar al României, Florin Vasilică Cîțu.
Surse din Ministerul Finanțelor Publice au declarat pentru CursDeGuvernare că această suplimentare comisă „peste noapte” s-a executat la solicitarea ministrului Dan Vîlceanu, Fondul de rezervă bugetară fiind majorat la 1,9 miliarde de lei. Culmea, nicio modificare a proiectului de rectificare bugetară făcută, față de varianta pe care a fost emis avizul instituției conduse de academicianul Daniel Dăianu, nu a fost trimisă Consiliului.
Atât prima, cât și în a doua variantă de rectificare a existat o suplimentare de 3 miliarde lei pentru ”Acțiuni generale”. Din această sumă, 800 de milioane de lei erau prevăzuți la Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.
DEMISIILE USR-PLUS-IȘTILOR, DUPĂ DOUĂ NOPȚI CA HOȚII! Miercuri de dimineață, cei șase miniștri ai USR-PLUS și viceprim-ministrul Dan Barna, care-și scriseseră demisiile, cu o seară înainte, le-au depus la Palatul Victoria. De ce așa târziu? Probabil că, la fel ca în noaptea de luni spre marți, miniștri aflați la acea vreme încă în funcții au scos din ministerele respective, unde se credeau stăpâni, mai multe documente și acte oficiale în mod cu totul și cu totul fraudulos!
TĂVĂLUGUL MOȚIUNII DE CENZURĂ?! Mai activă decât de obicei, doamna Anca Dragu, președintele Senatului, deși USR-istă, a comentat pe larg faptul că Moțiunea de cenzură, ca act democratic, nu poate fi oprită. Fie va fi înscrisă astăzi pe ordinea de zi a plenului Parlamentului, ședința fiind programată să aibă loc la ora 16:00, fie că un lider de grup parlamentar o va propune să fie înscrisă pe ordinea de zi. Și tot doamna Președinte al Senatului, Anca Dragu, ne-a mai zis că ea, adică Moțiunea de cenzură, va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.
Cum această Moțiune de cenzură va fi votată și de parlamentarii Partidului Social Democrat, există toate șansele ca prim-ministrul marionetă să nu mai prindă Congresul PNL, din 25 septembrie, la butoanele Palatului Victoria.
Cum ar veni, GuWernerul Meu II, adică Guvernul Iohannis-Câțu, s-a rupt chiar sub privirile uimite ale președintelui!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here