Ca la noi, la nimeni – Criza economico-socială și sanitară continuă!

341
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Înainte de a fi criza economică, este o criză morală.”
Acad. Eugen Simion, În discurs la Academia Română (12 decembrie 2018)

Abia mai știm de când s-a declanșat criza politică și guvernamentală, căci criza economică e mult mai veche, chiar dacă „genialul” prim-ministru marionetă Florin Cîțu n-o recunoaște și bate câmpii despre o creștere a economiei pe care doar el o vede. Mai ales că România prost gestionată din punct de vedere financiar-bancar se tot împrumută la dobânzi astronomice – datorită fostului ministru al Finanțelor Publice din GuWernerul Meu Iohannis-Orban, apoi a prim-ministrului ageamiu despre care vorbeam, iar acum cu surogatul de finanțist Dan Vîlceanu, prieten la cataramă cu același Florin Vasilică Cîțu și cu mafioții Gorjului! Iar dacă vom merge în acest ritm, deficitul la datoria publică din PIB, ajuns la 52%, va depăși procentul de 60% la sfârșitul anului 2021!
Culmea, nici măcar nu se întrevăd șanse de a scăpa de criza guvernamentală provocată prin demiterea ex-ministrului (In)Justiției, Stelian Ion(USR), la ordinul dat, pe tăcute, de Preș. Klaus Werner Iohannis slugii sale obediente și incompetente Florin Vasilică Cîțu (dacă-i cacofonie, fiți siguri că este intenționată, n.m. I.P.).
IOHANNIS MERGE LA CONGRESUL PNL! Și, cum ziceam, șansele de a scăpa țara de GuWernerul Meu II Iohannis-Cîțu sunt nule. Moțiunea de cenzură introdusă și citită în Parlamentul României de AUR și USR-PLUS așteaptă trecerea Congresului Partidului Național Liberal, ce va avea loc pe 25 septembrie, la care miercuri și-a anunțat prezența însuși detonatorul bombei ce ne-a adus în actualele crize economico-socială, guvernamentală și sanitară, numitul Preș. Klaus Werner Iohannis, cu scopul clar de a-l susține pe cel mai apropiat colaborator al său în rele – infantilul prim-ministru Florin Vasilică Cîțu!
LEUL SE PRĂBUȘEȘTE, CONTINUU. Moneda națională continuă să se deprecieze în fața monedei Uniunii Europene. După ce leul s-a depreciat și marți, pentru a nu știu câta zi consecutivă, în raport cu Euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 4,9485 de lei, în creștere față de ziua precedentă cu 0,04 bani(0,01%) față de cotația de 4,9481 lei.
Și miercuri, leul a continuat să scadă încât BNR a anunțat un curs mai slab decât luni și marți, încât cursul oficial a ajuns la 4,9445 de lei pentru un Euro. Iar la unele case de schimb valutar se plăteau 5 (cinci) lei pentru un Euro!
Cum bine știm, economia României se bazează aproape exclusiv pe importuri, iar facturile tuturor românilor sunt umflate de scăderea valorii Leului în fața monedei europene.
ION PREDOȘANU

P.S. IOHANNIS, CA MUSCA-N LAPTE! Și uite-așa, prin participarea Preș. Klaus Werner Iohannis la Congresul PNL, Mai Marele de la Palatul Cotroceni bagă zâzanie în lupta politică internă a pretinșilor liberali, în dorința ca marioneta lui să-și păstreze pe mai departe funcția de premier. Chiar dacă-i un incompetent dovedit! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here