Ca la noi, la nimeni – Crin Antonescu, file de istorie

254

Cu toate că, mai nou, liderul liberalilor Crin Antonescu şi-a mai revenit puţin el îşi continuă degringolada. A început să ţipe în pustiu, zbătându-se ca peştele pe uscat, cerând sprijinul partiduleţelor populare pentru a contracara ascensiunea preşedintelui PSD, Victor Ponta, spre Cotroceni.
Aşa-l amăgise fostul lui inamic şi actual prieten – Traian Băsescu, cum că vezi Doamne, la alegerile prezidenţiale îl va vota pe el şi nu pe Ponta. Promisiunea celui mai mare Pinocchio din politica românească a ţinut până Crinuţul a rupt USL-ul. De atunci, Traian Băsescu defilează la toartă cu Elena Udrea şi pe Crin Antonescu nu-l mai are la pipotă. Cu toate eforturile lui Crin Antonescu de a se da drept singurul reprezentant al aşa zisei drepte româneşti spre Cotroceni. Repetatele lui atacuri asupra posibilului candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale nu-i sunt depăşite decât de acela ce-a dat numele Regimului Băsescu.
Care Traian Băsescu încalcă frecvent Constituţia, se comportă ca un membru al PMP-ului, al cărui joc îl face şi ale cărui tricouri cu sigla mărului le îmbracă. Dar Crinul de Antonescu se comportă ca şi cum n-are ochi să vadă derapajele de acest fel şi nu atacă la Curtea Constituţională lipsa de echidistanţă a cetăţeanului Traian Băsescu. Cum spuneam, liderul liberal şi-a mai revenit niţel vorbind în campanie de ce vor face şi vor drege viitorii europarlamentari ai PNL.
De la plecarea sa din USL, unii îi spun trădător şi oportunist pe bună dreptate. Până nu demult, exista un Emil Boc, actualul primar al Clujului, ce sărea imediat să-şi aprobe şeful de la PDL. Din păcate, Crin nu mai ştie cum să-i intre în voie lui Traian Băsescu, preluând rolul nefast al lui Boc. Este un rol umil pentru liderul PNL, urcat în anii de opoziţie 2009-2012 pe fotoliul de cel mai înverşunat şi argumentat critic al Băsescului. Pe mulţi i-a amăgit atunci, iar poziţia sa fermă – antibăsesciană – i-a adus PNL-ului multe primării şi Consilii Judeţene câştigate la alegerile locale din 2012. In special în Transilvania. O, tempora!
Iar rolul umil de posibilă clonă a aproape defunctului om politic Traian Băsescu s-ar putea să-l coste, după alegerile europarlamentare din 25 mai, inclusiv postul de preşedinte al PNL. Şi uite-aşa, păcălit de vulpoiul Traian Băsescu, Crin Antonescu poate deveni file de istorie. Cu guriţa lui şi-a distrus viitorul politic atunci când a rupt USL-ul. Spre a se alătura lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea-Paraşu(tis)ta.
Ion Predoşanu
P.S. Nu-mi dau seama pe ce se bazează primul ministru, Victor Ponta, atunci când afirmă că, după 25 mai, USL se va reface. Cu sau fără Crin Antonescu şi cu un singur candidat la alegerile prezidenţiale. Care este exclus a mai fi trădătorul Crin. Nu am datele primului ministru, optimist în proporţie de 51%. Dar nici nu-l pot contrazice (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here