Ca la noi, la nimeni – Cresc pensiile, sporesc și minciunile!

342
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Binele cu bine se răsplătește.” – Proverb românesc

Știam că ziua de 1 septembrie 2019 vine și cu mărirea punctului de pensie. Și totuși, mai există guri spurcate ce vorbesc că dacă vor veni ei la guvernare pensiile scad prin tăiere. Niște precizări necesare au apărut chiar, duminică, din partea unor oameni avizați, ce se ocupă în principal cu administrarea țării la nivel guvernamental și, deocamdată, nu avem motive de a nu le da crezare.
Însuși primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a scris pe contul de Facebook al domniei sale următoarele: „Grija, respectul și recunoștința pentru seniorii noștri ne-au definit întotdeauna pe noi, cei din Partidul Social Democrat. Iar măsurile de sprijin pentru pensionari rămân o prioritate a guvernului României. Știm că trebuie să dăm înapoi celor pe ale căror urme călcăm și, de aceea, am reușit să creștem pensiile cu 15% începând de astăzi, 1 septembrie, cinci milioane de pensionari(aici se referă la cei cu pensie bazată pe contributivitate, n.m. I.P.) beneficiază acum de pensii mărite, următoarea majorare programată fiind anul viitor, când punctul de pensie va crește la 1.775 de lei”.
Premierul Viorica Dăncilă mai transmisese anterior un mesaj tăios, în principal zicând că nu au dreptate cei din Opoziție prin criticile lansate.
„Fac un apel către cei care vin în spațiul public și spun că nu sunt bani de pensii și salarii. Nu pot să-i înțeleg, sunt pensionari care în țara aceasta trăiesc de la pensie la pensie, Cât de cinic să fii să spui „Nu mai sunt bani?” Și că un pensionar nu și-a mai primit pensia? Sunt oameni care au învățat să conjuge verbul a tăia: „tăiem pensii, tăiem salarii”. Creșterea pensiilor, a salariilor este un lucru normal, nu vă facem o favoare. Este un lucru pe care îl meritați. Ați muncit pentru această țară”, a declarat președintele Partidului Social democrat la Conferința Organizației Pensionarilor din partid, care a avut loc, ieri, la Centrul Expozițional Mamaia.
De astăzi, pensiile cresc, cum am mai amintit, cu 15%, iar indemnizația socială se majorează și ea. Punctul de pensie crește de la 1.100 la 1.265 de lei, din data de 1 septembrie 2019 când intră în vigoare parțial noua lege a pensiilor. Astfel, pensiile se majorează cu 15%, și pensia minimă garantată, sau indemnizația socială pentru pensionari sporește de la 640 la 704 lei, echivalentul a 10%.
Legea pensiilor stipulează o creștere masivă, de 40%, a pensiilor în anul 2020. Legea pensiilor adoptată în luna iunie în Parlament prevede o majorare a pensiilor până la o dublare efectivă a acestora în anul 2022, raportată la valorile de la începutul acestui an.
În plus, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a mai adus o veste bună și a declarat, tot duminică, ca propunere a domniei sale, pe care o va aviza, ca să fie dați bani anticipat pensionarilor în suma pe care aceștia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din anul 2022, conform noii Legi a pensiilor. Nu ascundem faptul că există și economiști neîncrezători în posibilitatea ca banii necesari acoperirii fondurilor de pensii. Numai că și anii trecuți, atât politicienii, cât și economiștii care au cobit nu au avut dreptate.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here