Ca la noi, la nimeni – Congres PNL în crize, regizat de Klaus Iohannis?!

338
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nimeni nu este mai presus de lege.” – Art. 16 din Constituție

Numai azi nu-i mâine. Când are loc Congresul Partidului Național Liberal, la sala ROMEXPO din București, cu nu mai puțin de 5.000 participanți și o serie de invitați. Iar printre invitați se numără și Preș. Klaus Werner Iohannis, cel care ar trebui să nu se implice în luptele politice interne ale PNL pentru șefia formațiunii politice respective. Evident, nu vor lipsi SPP-iștii de rigoare, polițiștii și jandarmii.
CONGRESUL ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA! Fiindcă România se află în valul IV al pandemiei de COVID-19, evident că numărul participanților s-ar impune să nu fie mai mare de 500 de oameni. Numai că, ce să vezi, Congresul de alegerea președintelui PNL este considerat o manifestare culturală. De unde și până unde un asemenea tupeu? Ei bine, de la liberali citire și de la protectorul lor din vârful Dealului Cotroceni, ales cu cel mai mare număr de voturi dintre toți demnitarii și oamenii politici din România, dar despre care se știe că nu-i la prima încălcare a Constituției! Anul trecut a avut loc Congresul Partidului Social Democrat, dar nu prin participare directă, ci on-line. Evident, cu mari dificultăți, dar cu respectarea Constituției. Însăși participarea Preș. Klaus Werner Iohannis la congresul unui partid politic nu este nici constituțională și nici morală. Mai ales că și-a declarat fățiș susținerea pentru unul dintre candidați, slugoiul său pus prim-ministru marionetă – Florin Vasile Cîțu.
ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE. Peste tot, în lumea civilizată și democrată, au loc proteste și mitinguri împotriva restricțiilor impuse de autorități în mod cu totul și cu totul abuziv. La noi, în România nedemocrată, așa cum se dovedește a fi România liberală a ultimilor doi ani, fiind în stare de alertă perpetuă nu sunt admise protestele cu mai mult de 500 participanți! Nu mai departe de joi, printr-o hotărâre de guvern, s-a decis o încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor înfiorătoare. Contactat telefonic, judecătorul Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, a declarat că: „Restrângerea drepturilor și libertăților se face prin lege și nu prin HG!”
DISCRIMINAREA NEVACCINAȚILOR. Chiar și Prefectul demis al Bucureștilor, Alin Stoica, a declarat: „Președintele trebuie să fie apolitic. Congresul nu ar trebui permis!”. Dar dacă o fi adevărat că acela care trage sforile la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, ar fi chiar susținătorul contracandidatului Florin Cîțu în lupta cu actualul președinte al PNL, Orban Ludovic, nu are rost să ne mai mirăm.
ION PREDOȘANU

P.S. Și totuși, Moțiunea de cenzură a AUR și USR-PLUS, citită în Parlament, nu are șanse să fie dezbătută și votată din pricina faptului că în ședințele Birourilor Reunite ale Parlamentului, PNL și PSD o blochează! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here