Ca la noi, la nimeni – „Ciuma galbenă” – visul lui Klaus Iohannis pentru 2020!

484
SANYO DIGITAL CAMERA

Moto: „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba.” – Proverb românesc

Nu au trecut nici măcar 24 de ore de la Ziua Națională a României, 1 Decembrie, că așteptata unire și îngropare a securii războiului româno-român, declanșat de reinvestitul Preș. Klaus Werner Iohannis a fost dată uitării. Ceea ce părea o posibilă schimbare înspre normalitate, pe nedrept reinvestitului președinte s-a dovedit nu numai o promisiune, ci chiar o mare minciună! În fond, cum scriam în motto: „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!”
În Ziua Națională a României, un patriot s-a spânzurat cu Tricolorul. Chiar dacă fapta sa este un mare păcat, probabil că n-a mai suportat faptul că încă cinci ani de zile vom fi conduși de la Palatul Cotroceni de același dezbinator și mare dușman al poporului român. Unul care nu știe să iubească, ci doar să producă ură viscerală și să-i ațâțe pe români contra românilor.
Spre seară, adică în seara Zilei Naționale a României, fostul prim-ministru al României și fost președinte al PSD, Adrian Năstase, a participat, fiind invitat, la o recepție organizată de Administrația Prezidențială și de acela care pe 21 decembrie va fi reinvestit – pentru încă cinci ani de zile – drept Preș. Klaus Werner Iohannis însuși.
Din respect pentru sărbătoarea noastră națională și a evenimentului, Adrian Năstase s-a aflat printre invitații de marcă. Klaus Werner Iohannis nu a dat dovadă de vreo mărinimie, întrucât nici nu-l văd capabil de așa ceva. El, care seamănă din ce în ce mai mult cu Putin sau Erdogan, nu a avut ce face și l-a invitat ca recunoaștere și apreciere a meritelor deosebite ale prim-ministrului în mandatul căruia țara noastră a purtat și a finalizat cu succes negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Omul politic Adrian Năstase fiind, în același timp, deținătorul celui mai important Ordin Național „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, ceea ce atrage automat și invitarea acestuia la recepție. Deci Klaus Werner Iohannis nu l-a invitat pe fostul premier și fost președinte al PSD numai așa, de-al naibii. S-a gândit, probabil, să bage bâta într-un gard din Șoseaua Kiseleff. Adică, la sediul central al Partidului Social Democrat, partid care, și așa, se confruntă cu destule probleme interne.
Cu siguranță că diplomatul de carieră, universitarul Adrian Năstase, președinte al Fundației Nicolae Titulescu se gândea la o coabitare între președintele pentru încă cinci ani Klaus Werner Iohannis și opoziție: „Cu condiția – și-a nuanțat Adrian Năstase afirmația – ca Iohannis să renunțe la retorica de campanie privitoare la PSD. Adrian Năstase conchidea pe Facebook: „Vom vedea mai departe…”
Dacă Adrian Năstase și-a tratat interlocutorul cu bună credință și toleranță, spre surprinderea celor care știu de mai multă vreme cu cine au de-a face, n-a trecut mult și Iohannis ne-a arătat că El nu se schimbă.
Luni dimineață, cu noaptea-n cap, Klaus Werner Iohannis, chiar amfitrionul recepției de duminică seara de la Palatul Cotroceni, s-a dus glonț la ședința Biroului Executiv al PNL, unde-a ținut o fulminantă expunere din care nu a lipsit această revanșardă chemare la luptă: „PSD a fost înlăturat de la putere decât parțial”.
Ceea ce înseamnă în mod firesc și necesar, obligația PNL de a face demersuri pentru ca, la finele anului 2020, „România să nu mai aibă PSD la conducerea statului”. Punct și de la capăt.
Unele surse susțin că autoritarul domn, care ziceam că seamănă cu Putin și cu Erdogan, le-a cerut celor de la PNL să facă chiar imposibilul pentru a pune mâna pe funcțiile de președinte al Senatului României și pe cea de președinte al Camerei Deputaților. Primele racolări de parlamentari au și început!
ION PREDOȘANU

P.S. Din proprie inițiativă, Preș. Klaus Werner Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni pe membri familiei dispărutei Luiza Melencu. Numai că nici n-a crut să-i primească!
Era ocupat cu Directorul SRI, bunul său amic Eduard Hellvig, căruia i-a înmânat pentru a doua oară în ultimii cinci ani a doua oară Ordinul Național „Steaua României”.
Nu-i exclus să fie o recompensă pentru câștigarea celui de-al doilea mandat!!! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here