Ca la noi, la nimeni – Cîțu se face că muncește!

361
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Faima se ruginește dacă nu o cureți prin muncă în fiecare zi” – Nicolae Iorga

La Marea Învălmășeală din Decembrie 1989, ai cărei regizori se știu ori se pot bănui, au participat și actori și un poet cărora li se distribuiseră niște roluri. A rămas celebră zicerea lui Ion Caramitru – mare actor renumit și pentru recitarea cu mult talent din versurile Poetului Național Mihai Eminescu – care i s-a adresat mai junelui, la acea vreme, Mircea Dinescu ot Slobozia ialomițeană, rândaș în rândul poeților absolvenți ai Academiei Ștefan Gheorghiu, cam astfel: „Mircea, fă-te că lucrezi!”
Ei bine, Ion Caramitru fu propulsat de Regimul Iliescu ministru al Culturii și, mai apoi, director general al Teatrului Național București, iar Mircea Dinescu fu ales pe 5 mai 1990 președinte vremelnic al Uniunii Scriitorilor din România. Pentru ca mai apoi, grație influenței unor ambasadori ai Olandei și Germaniei, s-a pricopsit și cu o tipografie moca, bașca o moșie pe malul Dunării, la Cetate. Și, ca prin minune, i-a dispărut și talentul poetic. Dacă l-o fi avut!?
Acum, în luna august a anului de grație 2021, nu putem vorbi de vreo Revoluție. Dar, mai știi. Mă tem că ar fi nevoie.
Luni, taman la început de săptămână, doi dintre pricopsiții acestor vremuri caniculare ori cu ploi și furtuni devastatoare s-au gândit ei să-și ia concediu.
„Genialul” Cîțu s-a dus, dis-de-dimineață, la Vila de protocol din Neptun și a anunțat pe pagina lui de Facebook că nu și-a delegat atribuțiile, dar s-a retras la Vila de protocol din stațiunea Neptun, celebră de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și a lui Constantin Dăscălescu, ca să definitiveze rectificarea bugetară. Între timp, presa a aflat tărășenia și l-a dat în vileag. Motiv suficient ca Cîțu (cacofonie intenționată, n.m. I.P.) să intre în panică și să revină la Palatul Victoria, aducându-și aminte că, de fapt, avea și o primire la Guvern pentru luni după-amiază! Și fiind el în campanie electorală internă pentru șefia PNL, la Congresul acestuia, din 25 septembrie, n-a vrut să-i dea apă la moară contracandidatului său Orban cel Ludovic.
Un alt individ ajuns prin fraudarea alegerilor ditamai Primar General al Bucureștilor, Nicușor-Mucușor Dan, a creat tot ieri o scenă halucinantă. Nicușor Dan însuși a intervenit prin intermediul internetului, dintr-o cameră de hotel din Bulgaria, unde se afla la odihnă, încercând să suplimenteze ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București.
N-a avut succes, întrucât vigilența consilierilor social-democrați, cel mai activ fiind consilierul general Vigheciu (PSD).
Care-a intervenit și a declarat că întrucât și-a depus cererea de concediu de odihnă, în data de 30 iulie, și și-a delegat atribuțiile către Diana Pungă, administrator public în PMB până pe 20 august, orice intervenție ar fi una ilegală, iar ședința consilierilor generali ar fi sigur amendată de Prefectul Capitalei, așa cum a mai făcut-o și cu alte prilejuri.
Și dacă stăm să ne gândim, oamenii aceștia sunt iresponsabili: Dar bine plătiți din bani publici. Și Florin Cîțu și Mucușor Dan se fac că lucrează!
Așa că, pe viitor, cine mai votează asemenea hahalere își merită soarta!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here