Ca la noi, la nimeni – Cîțu – om de nimic, nu crește chiar nimic!

878
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu suntem oameni decât prin cuvântul nostru și nimic altceva nu ne leagă între noi.” – Michel de Montaigne)

Dacă aș fi scris ca motto zicerea genialului matematician român Grigore Moisil: „O nulitate ridicată la putere rămâne tot o nulitate”, cum ar fi de pildă ,,Zero la pătrat este egal cu zero”, poate n-aș fi fost înțeles bine. Așa este și cazul prim-ministrului Florin Cîțu, care-a picat examenul de treapta a doua, la un liceu din Râmnicu Vâlcea, și care-a picat de două ori la examenul de admitere la ASE.
Cum-necum, cu inginerii financiare pe vremea când lucra la ING Bank, de unde-a fost dat afară pentru intervenții în devalorizarea leului, Vasile Florin Cîțu s-a ales cu un morman de bani despăgubire, pe care el recunoaște că i-a depus în Insulele Scheischels sau cam așa ceva, adică într-un paradis financiar.
Ajuns ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Iohannis-Orban, Vasile Florin Cîțu cel autodenumit „genialul”, a băgat România în datorii, adică a crescut deficitul bugetar al țării spre 46%, încât le vor trebui viitoarelor trei generații ale României eforturi disperate spre a scăpa țara de faliment.
Anul trecut, misteriosul Cîțu a fost chemat de cinci ori în Parlamentul României de către senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice a Senatului spre a explica pentru ce a făcut imensele împrumuturi. Nu s-a dus niciodată!
Despre el au rămas celebre exprimările fostului ministru al Finanțelor Publice din Guvernul Dăncilă(PSD), Senatorul Eugen Orlando Teodorovici, care l-a descris că „minte cum respiră” și care i s-a mai adresat: „Băi, Cîțule, după ce ești urât ești și prost!”
Același, Florin Cîțu, încă prim-ministru al României, își arăta, luni, un optimism mincinos: „Ar trebui să avem la finalul zilei de astăzi o propunere de buget” Una aproape „de ceea ce-și dorește el.” El, nu Țara!
Numai că, în aceeași zi, a mai apărut o declarație a unui om sănătos la cap, care zicea: „Bugetul de stat pentru anul 2021 este în construcție, discuțiile nefiind finalizate, a declarat tot luni vicepremierul Kelemen Hunor. Cel mai important proiect este ca acesta să fie echilibrat, țintit spre dezvoltare, investiții, locuri de muncă și economie sustenabilă.” Kelemen Hunor a mai precizat că ținta de deficit bugetar trebuie să fie undeva în jur de 7%.
Numitul Cîțu a mai comis o declarație pe care o transcriem, deși este de asemenea, cum veți vedea mai la vale, tot mincinoasă: „Costul cu pensiile, în bugetul pe 2021, crește deja cu aproape 8 miliarde de lei, față de anul trecut. Asta înseamnă cam 0,8% din PIB, plus creșterea de alocații care înseamnă aproximativ 3 miliarde. Vorbim de 1,1% din PIB, suplimentar față de ceea ce aveam anul trecut la buget.”
În realitate, decizia a fost luată. Prim-ministrul Florin Cîțu a spus ceea ce șeful său suprem, președintele Klaus Werner Iohannis a transmis săptămâna trecută: pensiile nu vor crește în 2021. Doar că Mister Cîțulache o spune într-un fel agramat, poate-poate nu ne vom prinde. „Costul cu pensiile a crescut de la majorarea de anul trecut”. Și, uite-așa, aflăm că PENSIONARII trebuie să-i MULȚUMEASCĂ șefului Guvernului că le lasă majorarea de anul trecut, care, ce să vezi, impactează bugetul încă nenăscut de anul acesta.
Ce ți-e și cu cifrele astea…
Situația e clară, orice ar zice bocitoarele PNL-USR-PLUS, care se ceartă prin studiourile televiziunilor. Anul acesta nu se majorează pensiile: nu 3%, nu 8%, nu 40%! Nici celelalte venituri nu cresc. Nici alocațiile de stat pentru copii și nici salariile, la fel cum sunt înghețate și pesniile.
Altundeva, tot mincinosul de Cîțu mai spune că, până la 1 septembrie 2021, se vor schimba legile salarizării și a pensiilor.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here