Ca la noi, la nimeni – Cîțu își bate joc (De noi și de alocațiile copiilor!)

248
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pentru unii, democrația înseamnă libertatea de a fi analfabet, prost, tupeist, arogant, dar aflat la putere.”
Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române

După ședința GuWernerului Meu II, condus de prim-ministrul Florin Cîțu, a urmat o conferință de presă cu întrebări adevărate, la care șeful Executivului și-a permis niște ironii de neadmis la adresa copiilor. Pur și simplu, neînsuratul Florin Cîțu își bate joc de copiii României. Refuză dublarea alocațiilor, dar cică ar vrea triplarea acestora. Tupeu și prostie cât cuprinde!
Premierul Florin Cîțu susține că alocațiile de stat pentru copii vor crește în fiecare an, pe baza unei formule, magice?!, a unui plan transparent, clar și predictibil. „De ce să ne oprim la dublarea alocațiilor, când pot fi triplate.”, a spus șeful Guvernului, în condițiile în care a anulat creșterea graduală în acest an, motivând că nu sunt bani.
Prim-ministrul Florin Cîțu susține că proiectul care prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii a fost votat de Senat, dar este întârziat la Camera Deputaților.
„La Senat, amendamentele care arată noul calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toți membrii coaliției. La Camera Deputaților, nu știu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deși toți avem același motiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea, dacă și în spațiul public văd că există informații că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, ați văzut, Coaliția a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semne din parte opoziției că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiții, mă văd nevoit să aprob ordonanță de urgență în ședința de Guvern pentru a mă asigura că menținem sustenabilitatea financiară a României”, a spus Florin Cîțu.
Acesta a anunțat că Executivul va crea o formulă de calcul a alocațiilor, astfel încât acestea să crească în fiecare an.
„Nu este vorba despre dublare, ci de a crește predictibil alocațiile în fiecare an. Așa vom face și cu pensiile, așa vom avea o formulă transparentă și pentru salariul minim, asta înseamnă că vom merge pe această formulă, nu înseamnă că ne oprim când se dublează, când se triplează”, a mai spus premierul.
Întrebat dacă promisiunea privind creșterea alocației la 300 de lei la sfârșitul anului 2022 mai poate fi pusă în practică, premierul a precizat: „ O să fie și mai mult, haideți să vedem formula și de ce să ne oprim la 300 de lei, alocațiile vor crește în fiecare an în perioada următoare și se vor duce în sus, de ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate.
Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, și facem creșteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală”, a mai declarat Florin Cîțu.
Oricum, cu creșterea alocațiilor de stat pentru copii nu se glumește. E foarte posibil ca prim-ministrul Florin Cîțu să-și fi pierdut simțul măsurii și să o fi luat pe miriște. Ceea ce este extrem de regretabil!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here