Ca la noi, la nimeni – Cîțu bagă bățul prin gard, în războiul facturilor!

572
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine înșeală o dată, înșeală și a doua oară.” – Cugetare din străbuni

Problema cea mai stringentă a zilei de ieri, marțea cu cele trei cesuri rele, era modificarea gândită de ministrul Energiei, Virgil Popescu, privind modificarea modului de calcul a păcătoaselor de factur la energie electrică și la gazul metan. La insistența liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care și-a dat seama că ordonanța de urgență a Guvernului nu era bine gândită și mai mult încurca decât ajuta cetățeanul și firmele românești, au fost propuse mai multe modificări în privința întocmirii facturilor.
GUVERNUL RĂZGÂNDAC. Adică, guvernanții s-au răzgândit și la ședința Guvernului, care-a avut loc marți, de la ora 16:00, urmau să decidă modificările cuvenite. O întrebare era aceea „Ce se va întâmpla cu ele”, iar o alta „Cine nu mai primește banii înapoi?”
Ambele întrebări vitale pentru țară, în condițiile în care puterea de cumpărare a românilor scade și există pericolul ca tot mai multe firme românești să se închidă, adică să inte în faliment. Iar zeci de mii de oameni, dacă nu chiar sute de mii să rămână fără locuri de muncă.
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a ajuns și el la concluzia că acea încă nediscutată și neaprobată OUG, care-ar urma să devină Legea plafonării și compensării facturilor nu se poate aplica retroactiv. Așa cum se anunțase anterior, cum că această legese va aplica pentru lunile noiembrie, decembrie și ianuarie. În aceste condiții, compensarea și plafonarea se va aplica doar pentru luna februarie, ultima lună de iarnă.
VARA LUI CÎȚU ÎNCEPE PE 1 APRILIE!? În plus, Florin Vasile Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a sărit ca ars, atacându-l pe liderul social-democrat, marcel Ciolacu, căruia i-a venit o idee bună, permisă de Legea energiei, cu reintroducerea reglșementărilor pe piața energiei, începând cu data de 1 aprilie 2022, pentru o perioadă de șase luni, cu păosibilitatea prelungirii apoi pe alte șase luni.
Florin Vasile Cîțu nu a fost și nu este un bun comunicator. În tirada împotriva președintelui social-democrat, Marcel Ciolacu, de pildă, zice așa: „Nu prea văd sensul reglementărilor de la 1 aprilie, când începe vara(!?) și consumul va fi mai mic”. Lucru total neadevărat, de cele mai multe ori iernile fiind mai lungi decât iarna astronomică și facturile vor fi tot uriașe, atât la consumatorii casnici cât, mai ales, la consumatorii industriali. Este o modalitate câțistă de a băga bățul prin gardul coaliției și al Guvernului Ciucă, el fiind invidios ori chiar gelos pe prim-ministrul Nicolae Ciucă!
UITE CINE VORBEȘTE: CÎȚU! În schimb, guralivul Florin Vasile Cîțu încă nu scoate vreo vorbuliță despre împrumuturile fără număr și la dobânzi foarte mari – chiar cele mai ridicate din Uniunea Europeană – făcute pe vremurile când deținea funcția de ministru al Finanțelor Publice și chiar după aceea, când se cocoțase în demnitatea de prim-ministru al Coaliției Dreapta Austerității – PNL, USR și UDMR -, el necomportându-se ca un adevărat și bun prim-ministru al României!
ROMÂNII, LA COADA UE CU SALARIILE! Și așa, cu înghețările de salarii la bugetari și ale pensiilor, românii primesc cele mai mici salarii și pensii dintre toate țările membre ale Uniunii Europene. Ungurii câștigă mai bine și doar bulgarii mai puțin!
Și chiar dacă salariile românilor sunt pe locul doi din coada unui clasament al salariilor țărilor membre ale Uniunii Europene, la noi sunt cele mai mari impozite pe salarii!
ION PREDOȘANU

P.S. ȘEDINȚĂ A CSAT. Astăzi are loc o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării(CSAT) și se vor decide măsuri militare pentru apărare în cazul unei posibile invazii a Armatei Federației Ruse asupra Ucrainei (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here