Ca la noi, la nimeni – Cioloș, un încurcă lume, iar Cîțu – mincinos sadea!

603
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Numai de bunăstarea lor preocupați, oamenii limitați habar nu au cât de puternic suntem cu toții interconectați.” – Michelle Rosenberg

Chiar de la „însărcinarea” lui Dacian Julien Cioloș cu formarea unui viitor Guvern Cioloș 2, adică a unui Guvern ZERO 2, aveam îndoieli că insul cu pricina va fi capabil să formeze o majoritate în Parlament. De fapt, Julien, așa cum i se adresează francezii, a pornit cu stângul anunțând că nu va negocia cu Partidul Social Democrat și cu Alianța pentru Unirea Românilor. Dovedind, în acest mod, o totală lipsă de diplomație și inabilitate politică.
INABILITATE POLITICĂ ȘI LIPSĂ CRASĂ DE DIPLOMAȚIE. Era evident că proaspătul președinte al USR (Uniunea Sabotați România!) nu va avea succes nici în negocierile cu Florin Cîțu, care-l trimitea la PSD și la AUR – împreună cu care USR-PLUS-iștii votaseră Moțiunea de cenzură inițiată de PSD -, dar care-l refuzaseră din start.
PNL ȘI UDMR L-AU LĂSAT ÎN OFSAID. Atât Florin Cîțu, cât și Hunor Kelemen – care-l și ironizase pe Dacianul Cioloș – nu au mai acceptat o a doua rundă de negocieri cu „însărcinatul”, cum l-a numit Administrația Prezidențială pe cel desemnat să refacă vechea majoritate distrusă: PNL, USR și UDMR.
Mai mult, Florin Cîțu – marioneta de prim-ministru interimar – se laudă cu stabilitatea ratingului de țară, cu creșterea economică inexistentă și cu nivelul ridicat al nivelului de trai. El ne zice ce bine trăim, chiar dacă coșul zilnic este cu aproape 15% mai scump, iar pentru 7 din 10 români salariul nu ajunge de la o lună la alta. Iar pensionarii aleg între facturi și medicamente, în vreme ce prețurile la energie și gaze au explodat – ofertele la energie fiind în unele cazuri și de 5 ori mai mari. Creșterea la energie, la gaze și la combustibili a produs scumpiri în lanț, iar pentru operatorii economici măsurile de sprijin nu sunt consistente în raport cu nevoile reale.
SUFICIENTE MOTIVE DE PROTESTE! În realitate, cetățenii României sunt ținuți în frig și sărăcie. Românii nu sunt în echipa câștigătoare!
În timp ce banii din Fondul de Rezervă al primului ministru – umflat prin banii luați cu japca de la Casa Națională de Pensii – au mers către primarii din echipa câștigătoare (aripa PNL-Cîțu!), orașe întregi din România au rămas fără apă caldă și căldură, inclusiv sectoare ale Municipiului București.
Pensiile speciale au rămas neatinse, restul pensionarilor nu au primit nici măcar o minimă creștere cu rata indexării, iar azi aleg între plata facturilor uriașe și a cumpăra mâncare și medicamente.
ION PREDOȘANU

P.S. Dacianul Cioloș trage de timp. Abia azi prezintă lista unor miniștri controversați în Parlamentul României, mulți și dintre cei recent demiși. Deși știe clar că-l ține pe interimarul Cîțu la butoane, iar USR nu are majoritate. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here