Ca la noi, la nimeni – Cine este noul Nero?

315

Trăim momente cumplite, într-un amestec de ură, vulgarități, știri false și violențe de nedescris. Cum zice analistul politic Bogdan Chirieac, „suntem în plin război româno-român!”
ECATERINA ANDRONESCU, PE URMELE LUI ZGONEA? Senatorul PSD Ecaterina Andronescu părea un adevărat om de partid, echilibrat ce nu prevestea derapajul de zilele trecute. Când parcă i-a luat Dumnezeu mințile și a trecut, cu declarațiile sale copiate după adversarii politici ai PSD, la acuze pe față la adresa liderului social-democraților, Liviu Dragnea, și a prim-ministrului Viorica Dăncilă, cărora le-a cerut să facă un pas în spate. La fel cum s-au pronunțat președintele Klaus Werner Iohannis, aghiotantul său Orban Ludovic, președintele Noului PNL, sau șeful USR(Uniunea Sabotați România!). ÎNTR-O Scrisoare deschisă, Ecaterina Andronescu i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze de la conducerea PSD, astfel încât „să nu dea foc țării”. Firesc, nu i s-au raliat și alți lideri ai social-democraților, cu excepția ex-premierului Mihai Tudose și poate a „oii negre” a PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan.
Care nici el nu mai știe exact dacă mai figurează ca membru PSD au ba. Ieșirea la rampă a Ecaterinei Andronescu este una din multele rebeliuni din interiorul PSD, cărora Dragnea a trebuit să le facă față. Cea mai celebră fiind aceea a ex-președintelui executiv al PSD, Valeriu Zgonea, pe atunci și Președinte al Camerei Deputaților. De atunci, Valeriu Zgonea și-a semnat decesul ca om politic. Dar măcar s-a însurat. Iar, cine știe, poate încă nemăritata Ecaterina Andronescu își va uni destinele cu un Făt Frumos din Opoziție!
SONDAJUL FANTOMĂ! Profesorul Marius Pieleanu desființează un sondaj fantomă livrat, chipurile, de „surse apropiate PSD”, difuzat de Realitatea TV. Care pretinde că protestele din 10 august au dus la o scădere accentuată în intenția de vot la alegerile europarlamentare de anul viitor. Cercetarea sociologică neasumată de vreun institut de sondare susține că PSD ar obține 25% din voturi, iar Noul PNL 21 de procente, fiind urmat de platforma lui Cioloș, cu 13%. Cifrele vehiculate ar susține și comentariile vehement critice ale postului TV cu pricina privind intervenția legală de altfel a jandarmilor.
Profesorul Marius Pieleanu, considerat autoritatea numorul unu în materie de sondaje, apreciază că: „Nu se poate vorbi de un sondaj adevărat, atâta timp cât el nu este asumat de o instituție. Așa-zisele sondaje cu autori necunoscuți nici nu pot fi comentate profesional”, a adăugat Pieleanu.
DAN NICA ȘI MIHAI FIFOR CER COMISIE DE ANCHETĂ PARLAMENTARĂ. La început, ideea i-a aparținut europarlamentarului PSD Dan Nica: „Încă din seara protestelor, președintele Iohannis a lansat o serie de acuzații dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi și informații operative. Acest fapt denotă rea-voință și dorință evidentă de a stimulat și mai mult violențele existente. Ca și Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească, ci dimpotrivă de escaladarea lor pentru câștiguri electorale.
Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanțat din surse obscure. Cred că s-au depășit niște limite democratice în acest război politic și consider necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică”, a declarat Dan Nica, potrivit unui Comunicat de presă al PSD, preluat de AGERPRES.
Și Senatorul PSD Mihai Fifor, minstru al Apărării, a postat mai multe gânduri duminică, pe pagina de facebook a domniei sale. Între altele, el afirmă: „ Susțin cu tărie propunerea de înființare a unei Comisii de anchetă a evenimentelor din 10 august”.
Culmea este că procentul de 25%, cât pretinde sondajul-fantomă că ar obține PSD la europarlamentare, a fost înghițit și de Ecaterina Andronescu. Întâmplător sau mai degrabă nu. Cât privește presupunerea domniei sale că Liviu Dragnea ar putea „da foc la țară”, îi reamintim că a fost depistat proprietarul mașinii ce a dus cokteilurile Molotov în Piața Victoriei. La mitingul de protest „eminamente pașnic”, cum s-a grăbit președintele Iohannis să-l proclame!
ION PREDOȘANU

P.S. A apărut la COMPANIA DAN PURIC – București – 2018, volumul „Strigăt despre trecutul istoric, prezentul și viitorul României”, o carte de istorie trăită de hobițanul Sergiu Mischie – „Vulturul” de munte, fost deținut politic și luptător în rezistența anticomunistă timp de 40 de ani(1948-1989) (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here