Ca la noi, la nimeni – Chinurile facerii salariului minim pe economie!

751
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „În politică, prostia nu este un handicap.”Napoleon Bonaparte

Astăzi, se împlinește un an de guvernare a coaliției PSD-PNL-UDMR. Nu mă grăbesc să îmi dau cu părerea asupra realizărilor și, firește, a nerealizărilor Guvernului Ciucă, unul care s-a bazat pe ajutorul dat de social-democrați pretinșilor liberali spre a se menține la putere. Totuși, miniștri din partea Partidului Social Democrat au contat mai mult în reușitele, atâtea câte au fost, Guvernului Ciucă. E drept, coaliția s-a bazat, în special pe principalele partide ale coaliției: PSD și PNL, în vreme ce miniștrii UDMR au mai călcat și în străchini.
CINE NE SCAPĂ DE TRĂDĂTORUL VIRGIL POPESCU? Deși, de departe, cel mai neprofesionist și, de foarte multe ori, chiar trădător s-a dovedit a fi veșnicul și catastrofalul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Nu-s pe deplin lămurit cum acest individ a anunțat joi reluarea, în ritm susținut pretinde el, a lucrărilor la multe hidrocentrale aflate în stadiu avansat de execuție, vreo șapte la număr și începute 11(unsprezece!)
DRULĂ-UL MUȘCĂ RĂU, DAR SE VREA PIM-MINISTRU! E vorba de Cătălin Drulă, mai marele peste USR(Uniunea Sabotați România!), care-a scăpat din lanț și ieri, mușcând din PSD și PNL, pe care le face responsabile de criza din energie, din sănătate și din economie. Și le cere, nici mai mult, nici mai puțin decât demisia de urgență. A spus-o cu gurița lui spurcată la emisiunea DECISIV, de la Antena 3 CNN. Uită ce prăpăd a făcut el, ca ministru al transporturilor, și cei doi USR-iști de la ministrul Sănătății: neterminatul(fără vreo diplomă de licență!) Vlad Voiculescu ori nepriceputa doctoriță Ioiana Mihăilă, care n-a lucrat în viața ei în sistemul de sănătate publică. Și datorită căreia, ajutată și de un alt neterminat, prim-ministrul Florin Cîțu, România a cumpărat 120 de milioane de vaccinuri anti-COVID, netestate clinic, la o populație a țării de cel mult 21 de milioane de cetățeni! Cătălin Drulă a fost întrebat dacă ar reveni la guvernare, unde-a mai fost vreo nouă luni și a făcut rahatul praf. Tupeistul Drulă a răspuns pe loc: „Da! Dar numai ca prim-ministru”. Marș afară, potaie!
SALARIUL MINIM, PE NĂSĂLIE. Un Consiliu tripartit: Guvern, patronate și sindicate a discutat, joi, timp de mai multe ore, despre adoptarea propusă de Guvernul Ciucă a salariului minim pe economie la suma de 3.000 lei brut. Cu variantele știute: 200 de lei neimpozitați; ori dacă angajatorii doresc să crescă salariul minim la 3.200 de lei, cu alți 200 netaxabili. Niciuna dintre varioante nu a fost pe placul patronatelor și sindicatelor.
Și acum, întreb și eu, nu dau cu parul. Nu era mai bine să aibă Guvernul Ciucă, prin reprezentanții săi de la ministerele Muncii și Finanțe, o discuție cu companiile mai înainte de a anunța majorarea salariului minim?
Nu știu, dar poate că nu s-ar fi ajuns la impasul și împotmolirea dialogului de ieri din Consiliul tripartit!
ION PREDOȘANU

P.S. Mai înțelepți, cei din Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) nu s-au repezit precum Drulă-ul să muște din partidele la guvernare. Și AUR este în opoziție, dar calea lor poate să-i aducă la guvernare după viitoarele alegeri parlamentare. Veți vedea! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here