Ca la noi, la nimeni – Chinurile facerii Guvernului, în vremea sărbătorilor Crăciunului

315

Avem şi nu avem guvern în România. Legal, după ce noul Parlament şi-a intrat în drepturi – deputaţii şi senatorii fiind validaţi, cu vreo trei excepţii – înseamnă că vechiul Guvern Cioloş a mai pierdut din puteri. Nu mai poate vinde nimic şi nici emite ordonanţe de nici un fel. Cu atât mai puţine dintre acelea dubioase, care-ar face României mai mult rău decât bine.
La ora când aştern aceste însemnări, nu se terminaseră consultările cu partidele programate pentru joi. Oricum, nici măcar unul dintre ele n-a avut dreptul de a propune un nume de prim-ministru, aşa cum n-a făcut-o nici Noul PNL, miercuri. Am rămas cu speranţa-n suflete că singura propunere a majorităţii PSD şi ALDE, doamna Sevil Shhaideh, va fi cumpănită bine de către Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, şi va fi desemnată prim-ministru.
Altfel, orice întârziere aduce numai pagube ţării şi, evident, cetăţenilor săi. Nici nu vreau să mă gândesc la o respingere a propunerii alianţei majoritare din partea preşedintelui României.
Nici la urmări. Haosul s-ar adânci şi nu văd motivele pentru care cineva care mai ţine cât de cât la această ţară şi la cetăţenii ei năpăstuiţi ar dori aşa ceva.
Suntem în preajma sărbătoririi Naşterii Domnului Iisus Hristos şi fiecare dintre noi, indiferent de religie şi de credinţa sa, şi-ar dori linişte pentru sine şi familia sa. Inclusiv pentru familia mai mare numită România. Cum spunea Preotul Spilcă Ion, de la Parohia Cernădia, „Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-a născut cu trupul numai o singură dată în ieslea Betleemlui, dar duhovniceşte Se naşte permanent în sufletele noastre prin Biserica Sa, prin rugăciune, prin Sfânta Liturghie, prin Sfintele Taine, căci peştera Bettleem s-a transformat în nenumărate biserici creştine, răspândite azi în toată lumea.”
Şi la o atât de mare sărbătoare cum este Naşterea Domnului Iisus Hristos ne ferim şi la amintirea unor vorbe şi fapte nedemne de oameni, mai ales la oamenii politici mă refer, ce n-au dispărut odată cu schimbarea unora dintre membrii Parlamentului.
De aceea, mă rog ca Bunul Dumnezeu să-i dea Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, gândul cel normal şi corect în desemnarea doamnei Sevil Shhaideh ca posibil viitor prim-ministru.
În felul acesta s-ar scuti războaie inutile, am avea Guvern cât mai curând şi, de ce nu, Buget aprobat cel târziu la 15 ianuarie 2017!
Sărbători sfinte cu bucurii sufleteşti! La mulţi ani!
Ion PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Mai sunteti mandri ca sunteti romani domnilor pesedisti ? Ciolos nu era roman dar doamna Sevil Shhaideh este romanca neaose cu sot ,,,,,ordotox ? Cred ca stiti ca va depune juramantul de premier cu mana pe ,,,,,,CORAN ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here