Ca la noi, la nimeni – Cel care blochează tot!

215

Mai zilele trecute, niște indivizi certați cu legea și cu bunul-simț l-au atacat pe Valer Dorneanu, chiar în fața casei acestuia. Este limpede că n-au făcut-o de capul lor și cineva le-a spus adresa la care locuiește președintele Curții Constituționale a României.
Marile greșeli de comportament și limbaj grosier au apărut odată cu președintele vaporean Traian Băsescu, renumit pentru hăhăiala lui și conducerea autoturismului după ce băuse la cârciumă mai multe pahare de șpriț cu Gigi Becali, Nașul „finuței” Gabriela Firea, fostă Vrânceanu și actuală Pandele.
Hotărât lucru, România pare blestemată a avea numai președinți neromâni, dar pământeni. După Traian Băsescu a venit Herr Klaus Werner Iohannis, păstrându-și toate structurile de forță la dispoziție. La fel ca și predecesorul. Nu are un limbaj la fel de colorat ca vaporeanul, dar îl caracterizează un râs cinic și o ură viscerală împotriva a tot ceea ce înseamnă PSD. Atacă vehement PSD-ul, pe liderul acestuia, Liviu Dragnea, Parlamentul și nu în ultimul rând, Guvernul.
Cu sprijinul incendiului de la Colectiv, neelucidat în justiție nici până acum – deși muriseră mai mulți tineri decât ar fi dorit posibilii organizatori oculți ai dezastrului -, dar a scăpat de prim-ministrul Victor Ponta.
Omul care blochează tot – Herr Klaus Werner Iohannis – are tupeul să-l considere Dictator pe Liviu Dragnea. Deși, ca-n vorbele populare nu-i exclus ca acela care zice să fie chiar El Dictatorul cu pricina. A blocat toate legile justiției, retrimițându-le ba la Parlament, ba la Curtea Constituțională a României pe tot felul de pricini inventate. A blocat încă din decembrie 2014 numiri de prim-miniștri, a respins Legea Bugetului de stat pe toți anii de când e la Palatul Cotroceni, a criticat activitatea Guvernului României, de parcă El ar fi marioneta altui stat occidental.
Nu mai departe de marți, Curtea Constituțională a României a decis că sunt constituționale modificările aduse Legii privind Statutul judecătorilor și procurorilor, după ce a respins sesizarea președintelui Klaus Werner Iohannis, au declarat pentru AGERPRES surse din CCR.
Atotștiutorul presupus președinte al României a atacat la Curte Legea respectivă pe 30 iulie, considerând că aceasta încalcă normele și principiile constituționale, atât prin modul în care a fost dezbătută, cât și prin conținutul normativ.
Și iată că, „Pas cu pas” – Koklausner Iohannis merge din greșeală în greșeală spre înfrângerea finală! Păcat de biata Românie.
ION PREDOȘANU

P.S. Dacă în PSD s-a făcut liniște, deocamdată, și orice s-ar spune timpul lucrează în favoarea liderului Liviu Dragnea, nu același lucru se petrece la firava opoziție. Călăul |Orban Ludovic nu se lasă până nu demolează și ce-a mai rămas din Noul PNL, în fapt un PDL cu încă neuniți foști liberali mascați(de astă dată, Noul PNL face parte din Partidul Popular European!), dar din ce în ce mai divizați. Marți, ziua cu cele trei ceasuri negre, le-a adus încă o demisie la vârf, cea a prim-vicepreședintelui pentru strategii – Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. Care rămâne doar președinte al organizației Noului PNL Bihor. Gata oricând să fie un ghimpe în coasta lui Sică mandolină și chiar să-i ia locul ca viitor președinte al Noului PNL.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here