Ca la noi, la nimeni – Ceata lui Iohannis și minciunile ei!

302
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Mediocritatea este de temut. Pentru că atacă în haită.” Vasile Ghica

Intrăm în ultima săptămână a campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, din 24 noiembrie 2019. Și nu este liniște chiar deloc. Președintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, și totodată candidatul stângii calificat pentru finala cu încă Preș. Klaus Werner Iohannis i-a lansat o invitație acestuia pentru o dezbatere unu la unu, televizată, în care să-și prezinte fiecare realizările din funcțiile publice deținute, să se bată în ideile și programele pe care și le-au propus pentru următorii cinci ani ai viitorului mandat prezidențial.
Desigur, nu este o noutate că încă Preș. Klaus Werner Iohannis se ferește de dezbateri ca Necuratul de tămâie. Ba mai mult, pretinde că pe Viorica Dăncilă n-o legitimează nimic pentru așa ceva. Uită sau se preface că nu știe faptul concret și clar pentru toată lumea că fostul prim-ministru este legitimat de cele peste două milioane de voturi primite din partea alegătorilor în primul tur.
O dezbatere între cei doi candidați la președinție ar fi putut pleca de la ceea ce au făcut fiecare, cum spuneam, în mandatele lor. Încă Preș. Klaus Werner Iohannis să ne spună cum explică Marele Nimic reușit de domnia sa în cei aproape cinci ani de mandat la Palatul Cotroceni și ce program de țară are pentru următorii cinci ani. Dacă are! Iar fostul prim-ministru să ne zică despre realizările domniei sale, și nu sunt puține, în cele 19 luni de mandat la Palatul Victoria. Unde nu a fost lăsată să-și termine mandatul! Să aflăm cum dorește să conducă președinția României, cum va obține unitatea tuturor forțelor politice și sociale așa cum a mai izbutit să ne convingă și din Palatul Cotroceni că se poate. Fără ură și dezbinare, specifice actualului președinte. Care împarte țara în „românii mei” și în pesediști! Ba chiar s-a lăudat că cea mai mare realizare a sa este că a dat jos un Guvern legitim ales.
Împotriva PSD și a candidatului Viorica Dăncilă nu este numai actualul președinte-candidat ce și-a făcut campania pe banii publici, ci, mai mult, toată liota de PNL-iști ajunși la butoanele guvernării Orban. Cu miniștrii ce împroașcă zilnic mass-media cu dezinformări și apoi intervine, de exemplu, viceprim-ministrul Raluca Turcan și ne minte că acuzele cu găurile în bugetul pe anul 2019 sau amenințarea Vioricăi Dăncilă de către Rareș Bogdan – portavocea lui Iohannis -, cum că va avea o dezbatere cu procurorii ar fi „niște metafore”. Așa a învățat sibianca Raluca Turcan la Moscova că se numesc dezinformările?
Deși o facem cu oarecare întârziere, ne permitem să readucem în discuție niște precizări ale unui adevărat expert în finanțe-bănci, cum este Mugur Isărescu. Unul credibil, nu ca Vasile Florin Cîțu. Calamitatea numită ministrul Finanțelor în Guvernul Orban Întâiul (cum îl alintă Iohannis!”). Guvernatorul BNR încearcă să stopeze anunțurile cu iz de alarmă care vin din tabăra premierului Orban Ludovic și a președintelui Klaus Werner Iohannis. Mugur Isărescu susține că economia României este într-o situație mai dificilă, dar controlabilă, afirmație care survine celor făcute de premier și președinte. Cei doi susțineau zilele trecute că PSD a lăsat dezastru în zona economică. „Economia nu este nici în prăpastie, nici pe fundul prăpastiei, nici pe buza prăpastiei. Este într-o situație mai dificilă, dar controlabilă”.
Ceea ce este cu totul altceva.
ION PREDOȘANU

P.S. Am găsit un banc în spațiul virtual: „- Cum se numește frica de dezbatere înainte de turul doi? – Klaustrofobie!” (Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

  1. Acesti “romani” cocotati in conducerea tarii au impresia ca sunt destepti si inviolabili. Puterea ajunsa pe mana fariseilor creaza pentru noi,cei multi dar nu prosti, un mod de a ne exprima obiectiv si cu intelepciune duminica viitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here