Ca la noi, la nimeni – Cătălin Drulă (USR), demisie! Experimente useriste eșuate?

350
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto:„Viitorul are multe nume: pentru cei slabi intangibil, pentru cei fricoși necunoscut, pentru curajoși șansă.” – Victor Hugo

Nici nu se putea ca alegerile locale și cele europarlamentare, din 9 iunie 2024, prin rezultatele lor uneori slabe sau foarte slabe, să nu se lase măcar și cu o demisie! Cetățeanul ce se credea a fi șeful opoziției în România, numitul Cătălin Drulă a stat el ce-a stat și a cugetat în noaptea de duminică spre luni că este mai bine să-și dea demisia de la conducerea USR (numită de unii cârtitori nu Uniunea Salvați România, ci Uniunea Sabotați România!).
DEMISIA LUI DRULĂ, CA ORICE DEMISIE! Ea, adică demisia numitului Cătălin Drulă, unul dintre cei mai aprigi critici ai Coaliției de guvernare PSD-PNL, vine în urma rezultatelor dezamăgitoare ale alegerilor de duminică. Din partea USR, doar primărița Elena Lasconi și-a reînnoit, fără emoții, cu un scor confortabil mandatul de primar al orașului Câmpulung Muscel. Cătălin Drulă, liderul USR, și-a anunțat, luni dimineață, demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o deținea de aproape doi ani. Decizia vine, cum spuneam, în urma rezultatelor dezamăgitoare, ba chiar catastrofale la alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie 2024!
„Rezultatul alegerilor este sub așteptările pe care le-am avut. Pentru mine, asumarea responsabilității a fost întotdeauna un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru noul președinte al partidului, în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici, care pot duce mai departe această construcție. Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv (dar cu mari emoții, n.m. I.P.) votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte”, a declarat Cătălin Drulă.
Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor din 9 iunie, alianța Dreapta Unită, din care făcea parte și USR, pare a fi pierdut două primării din București – Sectoarele 1 și 2 – și Primăria Brașov.
Drulă a fost ales președinte al USR pe 10 iulie 2022.
REZULTATE PARȚIALE ALE ALEGERILOR LOCALE ȘI EUROPARLAMENTARE 2024. Partidul Social Democrat a câștigat 27 de Consilii Județene, iar pretinsul Partid Național Liberal 11. UDMR va avea șefi de Consilii Județene în patru județe. Asta potrivit rezultatelor parțiale oferite, luni, de Biroul Electoral Central (BEC).
Primăria Generală a Capitalei a fost câștigată de către Nicușor Dan, candidat independent, susținut de Alianța Dreapta Unită, conform unei transmisiuni a postului de televiziune Antena 3 CNN. Se pare că, la fel ca și acum patru ani, numitul cetățean Nicușor (Plicușor) Dan s-a bucurat și de sprijinul puternic al pretinsului PNL, care, în felul acesta, a carotat-o pe candidata Gabriela Firea (PSD), care s-a clasat abia pe locul trei, după liberalul Sebastian Burduja.
La Gorj, conform rezultatelor parțiale, Consiliul Județean a fost câștigat tot de social-democratul Cosmin Popescu – cu 45,75%, care l-a devansat pe baronul de Gorj și Dolj Ion Iordache (PNL), care-a strâns doar 29,58% din sufragii.
RECÂȘTIGAREA ȘI DEBLOCAREA BRAȘOVULUI! George Scripcaru, primar al Brașovului în perioada 2004-2020, a câștigat un nou mandat de primar, după ce l-a învins pe primarul în funcție, Allen Coliban, la alegerile locale de duminică.
„Experimentul userist s-a încheiat. Oamenii au ales deblocarea Brașovului”, spunea George Scripcaru pe pagina sa de Facebook, luni dimineață.
După centralizarea a 91% dintre procesele verbale, diferența dintre George Scripcaru și Allen Coliban era, luni dimineață, mai mare de 6%.
De altfel, puțin după miezul nopții de duminică spre luni, Allen Coliban a anunțat că diferența dintre el și George Scripcaru este de circa 1.000 de voturi.
Potrivit lui Cătălin Drulă, Dominic Fritz își asumă candidatura la șefia USR, în timp ce Elena Laconi a refuzat propunerea în cadrul unui apel telefonic.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here