Ca la noi, la nimeni – Cărui serviciu face jocurile Băsescu?

262

Un nebun aruncă o piatră-n baltă şi alţii se chinuie s-o scoată. Cam aşa se poate vorbi despre acţiunea disperată a preşedintelui Traian Băsescu, prin care se chinuieşte să convingă – fără dovezi – că primul ministru Victor Ponta ar fi colaborat cu Serviciul de Informaţii Externe al României. Şi asta a comis-o într-o zi în care-a atacat trei candidaţi la Preşedinţie: Ponta, Iohannis şi Meleşcanu.
Tentativa băsesciană de a obţine lista cu ofiţerii acoperiţi din Guvernul Ponta datează din 8 noiembrie 2013, când a transmis o cerere în acest sens către directorul SIE. Una telefonică, la care Theodor Meleşcanu a răspuns în scris că nu-i permite legea aşa ceva, iar domnia sa nu încalcă legea. Data coincide cu prima relatare de presă în care Traian Băsescu vorbeşte, cu subiect şi predicat, despre achiziţionarea terenului de la Nana, de către fiica sa cea mare, Ioana.
Şi totuşi, diversiunea nedovedită cu “ofiţerul acoperit” induce falsa idee că SIE ar fi un serviciu ilegal, antinaţional, colaboratorii şi ofiţerii acestuia putând fi anatemizaţi după deconspirare. Traian Băsescu se pune, cu voie sau fără de voie, în slujba unui serviciu de spionaj advers, care are ca misiune destabilizarea României, stat NATO aflat la frontiera de contact şi coliziune cu interesele Rusiei.
În slujba cui este, de fapt, Băsescu Traian? Greu de spus cu toată gura, dar se poate anticipa. Cert este că-i disperat din cauza faptului că şansele ca viitorul preşedinte să fie un băsist sunt minime spre inexistente.
Scandalul are implicaţii mult mai mari şi se va putea transforma, vorba europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu “într-un mega-scandal!” Miza creşterii în sondaje a Coanei Joiţica, zisă şi Nutzi – spaima Constituţii! – Udrea, pe care-ar vrea s-o lase succesoare la Cotroceni, în rolul Evitei Peron – fostă soţie, devenită între timp văduvă, a dictatorului cu acelaşi nume – mi se pare mult prea mică.
Întâmplător sau mai degrabă nu, oficiosul post de radio Vocea Rusiei consacră, în ediţia sa on-line, un articol de opinie despre acuzele lansate de preşedintele Băsescu Traian la adresa premierului Victor Ponta.
Culmea este că aceeaşi Voce a Rusiei anticipase acest scandal cu presupusa dezvăluire a preşedintelui încă din anul 2012! Simplă coincidenţă?
Mai degrabă nu, având în vedere legăturile de taină cu oligarhii ruşi de la ALRO, cu aceia de la Niş Gazprom ori din industria siderurgică românească ale familiei Băsescu.
 ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here