Ca la noi, la nimeni – Când ești furat, cine te salvează?!

201

Sărăcia poate să cuprindă România, căci guvernanților și parlamentarilor nu le pasă. Președintelui Klaus Werner Iohannis, bărbatul de stat fără copii – nici măcar n-a înfiat, la fel ca ex președintele Ion Iliescu – are șase case, salariul mărit odată cu vreo 300%, ca fiind întâiul demnitar al României, apoi încă o dată cu alți 10%, ca bugetar. Celor 49 de demnitari importanți le-a mărit salariile primul ministru interimar Gabriel Oprea, generalul făcut la apelul de seară și care se trezea din beția de cuvinte cu interesul general pe buze! Un ofițeraș de indendență înainte de mare Învălmășeală din Decembrie 1989, de la care s-au împlinit ieri 26 de ani, dar aburcat ditamai ghinărarul de Justiție, cu doctorat plagiat și care dădea – până mai de curând – doctórate la alții la Academia de Securitate Națională de la Băneasa!
Pe cumetrii și prietenii s-au petrecut mai multe sindrofii. Una neserioasă i-a reunit pe parlamentari, că de bune intenții nu poate fi vorba.
Ei și-au aprobat sau votat pensii speciale și urmau să le revizuiască, așa cum le-a cerut președintele Klaus Iohannis. Să le revizuiască și să le mântuiască pe veci că prea au muncit mult ca să facă legi proaste.
Aseară, probabil, le-au mai acordat alte pensii speciale primarilor, viceprimarilor și președinților de Consilii Județene care-au scăpat fără condamnări. Căci, vorba aia din popor, hoțul neprins e negustor cinstit. Eu cunosc un asemenea președinte care-a scăpat, l-a scăpat și pe fisu, în afacerile căruia era implicat fiind membru al Consiliilor de Administrație la cluburile cu care firma farmacistului făcea afaceri. Ocupați cu pensiile speciale, parlamentarii și-au mai găsit timp, cei invitați, nu chiar toți, să participe la o sindrofie organizată la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Unii susțin că la un an de la preluarea mandatului de președinte, alții că la o lună de la instalarea nedemocratică a “Guvernului meu”. Că nu-i Guvernul României se vede de la o poștă, din moment ce în el sunt funcționari ai Comisiei Europene ce și-au luat concediu fără plată “să presteze” la București pentru interesele Bruxellesului!”
Practic, Iohannis și-a subjugat toate partidele mari și doar ALDE face opoziție.
Poetul, prozatorul și jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș și-a făcut un obicei de a da anual Premiile Ionuț Chirilă, Ionuț fiind absolvent de educație fizică și sport, antrenor de fotbal de 2 lei, celebru fiind doar tatăl său marele gazetar sportiv și scriitor Ioan Chirilă. La motivarea Premiului Ionuț Chirilă, obținut de președintele Klaus Iohannis, Bonchiș spune: “Iohannis e aproape la fel de palid, dacă vă vine să credeți, ca Emil Constantinescu și îi iese totul fără să miște nimic.”
ION PREDOȘANU
P.S. Faptul că nu s-a instituit o Comisie parlamentară care să investigheze presupusa mânărie cu sprijin extern a incendiului de la Colectiv nu dă bine pentru pretinsul nevinovat care-a profitat de cumplitele tragedii! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here