Ca la noi, la nimeni – Campania de vaccinare anti-COVID-19 sau căruța înaintea cailor?!

826
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Fă binele și așteaptă răul” – Părintele Arsenie Boca(1910-1989)

La această oră, nicăieri în lume nu există un vaccin anti-COVID-19, care să fi trecut prin toate fazele științifice și autoritățile medicale să-l fi declarat bun de scos pe piață. Sau de pus la dispoziția oamenilor dintr-o țară măcar, fără riscuri, ori pentru întreaga lume. Faptul că la noi, în România, se fac planuri mari și se stabilesc strategii de lucru pentru când acesta va apărea nu-i un lucru rău.
Se pune, totuși, căruța înaintea cailor. Treabă specific românească și de apreciat, de această dată, dacă nu ar fi cumva o momeală a GuWernerului Meu, cum i se mai spune Guvernului Iohannis-Orban, fie ei cu acte la PNL, dar oricum membri ai Partidului Popular European.
Luni, pe la ora 14,00, s-a ținut o ședință la Palatul Cotroceni tocmai spre a se dezbate viitoarea campanie de vaccinare anti-COVID-19.
Ea fusese convocată de președintele  și anunțată, încă de la finalul săptămânii trecute. Pe atunci, se anunța că la ședință vor participa ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
După eșuarea proiectelor de țară intitulate pompos –România educată, dus în derizoriu de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și a proiectului România normală, prin haosul generalizat creat în toate domeniile vieții sociale, economice și de politică sanitară prin osârdia incompetenților membri ai GuWernerului Meu, cum i se mai zice Guvernului Orban-PNL, se încearcă probabil păcălirea alegătorilor înaintea parlamentarelor din 6 decembrie, prin grija față de Programul național de vaccinare anti-COVID-19.
„În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta am convocat o ședință pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și al Sănătății și vom clarifica și chestiunile de securitate națională”, a spus la vremea respectivă președintele Iohannis, conform AGERPRES.
Executivul a aprobat, în ultima ședință de săptămâna trecută, la propunerea ministrului Sănătății, Memorandumul referitor la înființarea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
Activitățile vor fi desfășurate de reprezentanți ai instituțiilor implicate în cadrul Ministerului Sănătății și instituțiilor din subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății cu rol în sănătatea publică(INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naționale, MAI, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, precum și de reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și organizațiilor profesionale de profil.
Medicul primar de boli infecțioase Col. Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central, a fost desemnat pe merit coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here