Ca la noi, la nimeni – Bugetul, la secret! Protestele, multe și publice

549
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Problema lumii în care trăim este că oamenii inteligenți sunt plini de îndoieli, în vreme ce proștii sunt plini de încredere.” – Charles Bukowski

Și marți și miercuri, dinspre Guvernul Iohannis-Cîțu ni s-a spus că proiectul Bugetului de stat pe anul 2021, și așa extrem de întârziat, ar urma să fie făcut public, chiar să intre în dezbatere publică. Dar cine mai are încredere în afirmațiile lui Florin Vasile Cîțu, zis și Pinocchio?
Ne-a dus cu preșul de fiecare dată, n-a dat socoteală pentru ce a împrumutat peste suta de miliarde de lei în mai puțin de un an, n-a mers în Senatul României să spună ce a făcut cu banii, iar joi – când se aștepta apariția proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2021 -, el se afla pentru două zile la Bruxelles. Spre a da seamă la Înalta curte, precum domnitorii de odinioară la Constantinopol, în fața măritului Sultan. Acolo, adică la Bruxelles i se dau ordinele și va afla ce trebuie să vândă spre a primi binecuvântarea Comisiei Europene și promisiunea că România va primi bani europeni. Puțini nerambursabili și cea mai mare parte – din cei vreo 80 de miliarde de euro – împrumut!
Lăudătorul prim-ministrului Florin Vasile Cîțu, zis Pinocchio, urma să iasă la rampă cu o declarație de presă, aseară, la orele 17,15. Nu știm ce-a spus, dar în mod sigur s-a adresat populației României cu cuvinte de tămâiere a Guvernului Iohannis-Cîțu. Plus că va fi bine și la vară cald.
Că-i un an secetos, deci extrem de călduros, știam de la directorul general, sau managerul ANM. Cum neromânul Orban cel Ludovic – secui apropiat de UDMR! – a vândut anul trecut grâul din rezerva de stat, ne vom împrumuta iară ca țară ca să putem cumpăra fie grâu, fie cocă congelată. Așa cum se practică în România de când cu guvernările „de dreapta”!
Bag mân-n foc că Klaus Werner Iohannis va explica populației starea groaznică a economiei românești, dând vina numai pe COVID-19, nu și pe incompetența guvernărilor „de dreapta”.
Deși se afla la Bruxelles, Florin Vasile Cîțu moare de grija țărișoarei lui, declarând, joi, că: „Deficitul ESA va fi de 8,2% din PIB, iar Comisia Europeană nu este mulțumită!” Recunosc, nici noi. Ca dovadă, și ieri au fost proteste de stradă în București, dar și în numeroase orașe din România! Numai că, dacă Bugetul este la secret, deocamdată, până ni-l redactează Comisia Europeană, în schimb protestele și mitingurile sunt la vedere. Adică sunt publice!
Regret, încă de marți, liderul Partidului Social Democrat(PSD), Marcel Ciolacu, l-a atacat dur pe președintele Klaus Werner Iohannis, acuzându-l că protejează mafia PNL-USR din Guvernul Său.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here