Ca la noi, la nimeni – Bugetul, la mâna Coaliției!

430
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Celui ce îți întinde un deget, nu-i lua toată mâna.” – Proverb românesc

Uite Bugetul, nu e Bugetul pare o glumă de prost gust jucată de GuWernerul Meu, alcătuit în jurul PNL, USR-PLUS și UDMR. Și condus, formal, de prim-ministrul Flșorin Cîțu, deși polițiștii care au protestat la poarta Palatului Cotroceni susțineau că ei vor să fie primiți de Președintele Klaus Werner Iohannis, adevăratul șef peste Guvernul României.
Președintele Iohannis nu i-a primit pe reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor, „fiind ocupat” cu nu se știe ce și doar un consilier prezidențial a stat de vorbă cu o delegație a acestora.
În vremea aceasta, partidele de opoziție – PSD și AUR – își fac curaj și iluzii deșarte că vor introduce amendamente la Proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2021. Partidul Social Democrat trage nădejde că amendamentele lor – peste 1000 la număr – vor fi discutate, cu argumente pro și contra și se vor supune la vot. Din păcate, atât în Comisiile de specialitate, cât și în Plenul Parlamentului, Coaliția de guvernare – PNL, USR-PLUS și UDMR – are majoritate. Iar Orbal cel Ludovic, președintele PNL-ului și președintele camerei Deputaților a și avertyizat opoziția că nu le vor fi acceptate nici măcar un amendament.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are și ea niscaiva amendamente de reducere a cheltuielilor. Poate și altele. Copreședintele AUR, George Simion a și spus: „Trebuie să punem punct risipei banilor publici.” Tare mi-e teamă că el a spus, el a auzit!
Joi după-amiază, a fost scandal la Comisia economică a Camerei Deputaților, la dezbaterea bugetului. Asta din pricină că președintele Comisiei a anunțat că întâi se vor citi amendamentele, și, apoi deputații le vor vota în bloc. De aici au început discuțiile, degenerate în scandal. Mai mulți membri ai Comisiei economice au contestat decizia, afirmând că președintele Comisiei nu îi ascultă și că nu este constituțional.
Deputații ar fi vrut să se voteze individual. Până la urmă, li s-a dat dreptate deputaților cârtitori, adepți ai principiilor democratice și ai Constituției. Una foarte adesea încălcată de președintele Iohannis, de liderii PNL și ai USR-PLUS!
Chiar și așa, tot a mai urmat o serie de discuții în contradictoriu.
La rândul ei, Raluca Turcan a respins amendamentele PSD, inclusiv dublarea alocațiilor de stat pentru copii.
În total, șapte amendamente depuse de Partidul Social Democrat(PSD), printre care cel care viza creșterea alocațiilor și cel care viza acordarea unui spor de 200de lei tinerilor căsătoriți la nașterea primului copil au fost respinse pe bandă rulantă.
Conștient de situația grea în care se află social-democrații, Președintele Marcel Ciolacu a declarat: „Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban și Cîțu, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort. Sper că ambii vor înțelege că nu contează al cui e amenda,mentul, ci mai important este ce înseamnă pentru copii majorarea alocațiilor”,
Efortul bugetar nici măcar nu ar fi mare, știindu-se că România stă prost la capăitolul natalitate. În plus, ar fi vorba numai de o creștere a alocațiilor de la 214 lei la 300 de lei.
ION PREDOȘANU

P.S. După ce a îndatorat România cumpărând arm,ament scump, la mâna a treia, de la americani, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și-a adus aminte că nu suntem în război și deci s-o lase mai ușor cu înarmarea. Vrea să construiască un Spital militar la București, în zona Ghencea. Măcar de s-ar ține de cuvânt (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here