Ca la noi, la nimeni – Brâncuşi, ultimul gorjean?!

260

CAŢA BĂSESCU DIXIT. Cucul de la 18,30 al postului de televiziune securistică B1 TV şi-a schimbat ora. Precum (Ne)curatul, şi-a tot băgat coada lui de Sarsailă între Victor Ponta şi Crin Antonescu, doar-doar va izbuti să destrame USL. Ipochimenul ce scoate pe goarnă numai jigniri şi răuităţi specifice unui vaporean GVU – a se citi Gâtul Veşnic Ud – s-a trezit iar vorbind gura fără el. Cică Antonescu şi Ponta sunt politicieni necopţi, TOXICI. Iar premierul ar guverna neconsituţional şi că ar face abuz de  putere. Uite, cine vorbeşte! Ăla ce a subjugat Justiţia, Serviciile Secrete şi a creat Regimul Băsescu, unul încă existent, dar de tristă amintire. Chefliul care ba îşi dă „demisia în 5 minute”, ori nu va accepta revenirea la Cotroceni „la masa verde” dacă alegătorii nu-l mai vor. Câtă nesimţire!
SONDAJ AVANGARDE.  Pe luna ianuarie, cel mai recent sondaj despre şansele la alegerile prezidenţiale din 2014, dat pubşlicităţii de AVANGARDE, îi are pe primele două locuri pe Crin Antonescu – cotat cu 26% , urmat de Victor Ponta – cu 22%. Aşa-zişii politicieni creaţi de cianura marca Traian Băsescu sunt în copada cozii. Astfel, spionul MeReU conduce plutonul codaş cu 7%, fiind urmat de Traian Băsescu – cu 6%, Sorin Oprescu – cu 5%, lumea neuitând că Primarul general al Bucureştilor e fiu de general de securitate, iar la alegerile prezidenţiale din 2009 a îndeplinit rolul de „iepuraş” al Băsescului. Cât despre vărul primar al Elenei Udrea – ex-ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, lăudat de vaporean că ar fi avut relaţii la Bruxelles şi că era capabil să bage România în Schengen, deşi se vedea de la o poştă – fie ea şi Poşta Câlnău, nu Poşta Română, că-i ţuţărul lui TB! – deţine o marjă de încredere de 3%. Nulă, de drept, dacă ţinem seama că sondajele de acest fel au o marjă de eroare de plus şi, mai ales, minus, 3%.
BRÂNCUŞI, BĂTAIE DE JOC?! Am preluat un aforism brâncuşian mai pozitiv, prefăcându-mă că-l uit pe acela în care Titanul de la Hobiţa mărturisea, cu amar în glas, că i-a lăsat pe gorjeni săraci şi-i regăsea şi mai săraci, dar şi niţel mai încuiaţi. Ca să nu mă prostesc şi eu, folosind cuvântul din aforismul original. Iată că de 24 de ani, tratamentul la care-i supus Brâncuşi e unul de-a dreptul sinistru. Era cât pe-aci să rămânem fără Coloana Infinitului, graţie osârdiei fostului activist al CC al UTM, Radu Varia, pila subalternă a prim-secretarului de atunci şi ministru al Tineretului utemist, Ion Ilici Iliescu. Ce-i drept, nici Poarta Sărutului n-o duce acum mai bine, din moment ce Onor Primăria apelează la specialişti de talia sculptorului Paul Popescu – unul dintre principalii demolatori ai Facultăţii sau Secţiei de sculptură a UCB Târgu Jiu. Şi dacă România a văcsuit Coloana Infinită, deşi nu se impunea, Radu Varia s-a ales cu 250.000 de dolari şi cu titlul de Ofiţer al Legiunii de Onoare acordat de Franţa. Ce-ar fi ca Gorjul, judeţ ce se laudă cu Brâncuşi, doar la zile mari, ca un brand de ţară, să instituie Legiunea (Dez)Onoarei. Ce s-ar putea acorda celor care-i pun piedici Memoriei marelui Brâncuşi. Fie ei împăraţi vremelnici ai judeţului Gorj ori ai Primăriei, luaţi la întâmplare, dar dintre ei să nu lipsească celebrul Bârfitor şi sculptor contemporan Paul P.
NICOLAE ROŞCA

P.S. În telenovela Adio, dar rămân cu tine joacă doi mari actori ai scenei politice româneşti. Între care-şi bagă coada un Sarsailă de care USL promisese că ne scapă. Ce bine-ar fi dacă n-ar fi rău. Iar un USL întărit să-i mai taie din prerogative acestui Satana! (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here