Ca la noi, la nimeni – Bombă cu Sebastian Ghiță și „fâsul” lui Carmen Iohannis!

363

Încă de duminică seara s-a aflat că omul de afaceri Sebastian Ghiță, retras la Belgrad ca să scape de o justiție nedreaptă, a făcut un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi.
Practic, Sebastian Ghiță a reclamat-o, printr-un denunț penal, pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul General, la recent înființata Secție specială pentru anchetarea magistraților, unde Procuror șef adjunct este tocmai procuroarea Adina Florea, pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, o propusese pentru a ocupa funcția de Procuror șef al DNA, iar Preș. Klaus Werner Iohannis n-o aceptase.
Omul de afaceri Sebastian Ghiță acuză că Laura Codruța Kovesi, înainte de a-i expira mandatul la Parchetul General, i-ar fi cerut să plătească (cu 65.000 de euro)avionul privat al Companiei Țiriac Air care să facă o cursă în Indonezia spre a-l repatria pe fugarul Nicolae Popa, unul dintre oamenii de încredere ai lui Sorin Ovidiu Vântu. Se întâmpla chiar înaintea numirii Laurei Codruța Kovesi la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de către președintele de la acea vreme – Traian Băsescu. Această plângere penală a fost posibilă datorită găsirii facturii de Direcția Antifraudă prin care o firmă a lui Sebastian Ghiță achita către Țiriac Air contravaloarea cursei dus-întors dintre București și Djakarta, capitala Indoneziei, unde Nicolae Popa se afla în detenție și cu două zile înainte primise dreptul de a fi extrădat. Extrădare pentru obținerea căreia s-au deplasat în Indonezia Marius Iacob, prim-adjuntul Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului general și inclusiv Laura Codruța Kovesi, cu o lună de zile înainte de repatriere. Oficial, s-a dat un comunicat în care se scria că plata o efectuase Ministerul de Interne, ministru Traian Igaș, dar plata celor de la Interne s-a făcut abia în luna septembrie. Deci la câteva luni după ce Nicolae Popa fusese repatriat cu avionul privat, în luna aprilie.
*
Luni, la ora 16.00, Doamna Carmen Iohannis avea citație spre a se prezenta la procurorul Cristian Aurel Lazăr, adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului general. Una și aceeași persoană cu procurorul care-i „albise” unul din dosarele de urmărire penală al lui Klaus Werner Iohannis, în anul 2014, spre a se putea înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale din acel an.
Nu existau așteptări mari în privința întâlnirii dintre procurorul obișnuit cu „albiri” și Doamna Carmen Iohannis. Numai că înainte de a se apropia ora 16,00, avocatul soției președintelui Iohannis a dus o scutire medicală. Semn că Doamna Iohannis are și problema de sănătate. Nu doar de urmărire penală în dosarul caselor obținute ilegal de Familia Iohannis în Sibiu.
Reamintim că în ziua de 15 noiembrie, avusese încă o invitație sau citație, cum vreți să-i spuneți, dar a motivat că este în „vizită de stat” în Anglia. În realitate nu era vorba de ceea ce se cheamă o vizită de stat, ci una de stat degeaba. Cuplul prezidențial fusese invitat la o petrecere dată de Prințul Clarles, Moștenitorul Coroanei britanice, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.
Ion PREDOȘANU

P.S. În această săptămână, opoziția ar putea depune o Moțiune de cenzură. Pe care n-o vor vota și parlamentarii de strânsură din ProRomânia, întrucât nimeni nu l-a contactat pe deputatul Victor Ponta în acest sens! (Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here