Ca la noi, la nimeni – BEC interzice Alianța „Grădina Maicii Domnului”!

442
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Din stejarul pe care credincioșii puneau adesea Icoana Maicii Domnului, Fecioara Maria le-a spus călugărilor: „Nu mai mergeți la Muntele Athos, pentru că și aici este grădina Mea”. Și de atunci s-a spus că și România este Grădina Maicii Domnului”, a amintit Patriarhul Daniel, într-una din predicile sale referindu-se că Fecioara Maria, la plecare s-a arătat călugărilor și i-a oprit să plece.”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Întâiul Stătător al Bisericii Ortodoxe Române, PF Patriarh Daniel făcea aluzie la povestea cunoscută din cărțile bisericești și făcea trimitere la Cuviosul Iosif de la Bisericani și ucenicii săi care, în urma pierderii unui război, s-au hotărât să meargă să se roage la Muntele Athos, dar cum aminteam, în stejarul în care obișnuiau să pună adesea Icoana Maicii Domnului, acela li s-a arătat și i-a oprit să plece întrucât și aici, în România, este Grădina Maicii Domnului.
BEC EXCLUDE ALIANȚA GRĂDINA MAICII DOMNULUI DE LA ALEGERI! Despre faptul că țara noastră este grădina Maicii Domnului a mai vorbit și Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, cu ocazia unei vizite la București unde-a fost invitat de către regretatul Părinte Patriarh Teoctist, cu mai mulți ani în urmă.
NU SE ȘTIU MOTIVELE RESPINGERII DE CĂTRE BEC! Între timp, în România din preajma alegerilor electorale ale anului 2024, duminică, am aflat că Biroul Electoral Central (BEC) a respins șansa de a participa la aceste alegeri a Alianței Grădina Maicii Domnului. O alianță formată din două partide: România noastră (Sfânta Geție) al lui Gheorghe Funar și Partidul Dacia Conservator (DAC). Nu s-au precizat motivele refuzului din partea BEC. Ar putea fi vorba despre semnăturile strânse pentru a putea participa, ori cine știe ce alte motive.
NU-I PACE SUB MĂSLINII PSD ȘI PNL! Nu, nu este o ceartă între cele două partide care-au constituit Alianța PSD-PNL, dar pretinșii liberali nu au izbutit până ieri să-și definitiveze candidații la alegerile locale decât în vreo 20 de județe. Acesta-i și motivul pentru care aseară urma să aibă loc o ședință a cârmuirii Partidului Național Liberal spre a discuta o fuziune cu ALDE, precum și ca să valideze și alte liste de candaturi decât cele deja validate, cum spuneam, în cele 20 de județe. Dar, pretinsul PNL mai caută, fiind ei înșiși surprinși că președinții de Consilii Județene din Vâlcea și Olt nu vor să candideze la alegerile locale din 9 iunie! Oricum, nu s-a terminat migrația dinspre PNL spre PSD și, se pare, nici invers.
CE I-A SPUS O MĂICUȚĂ LUI NICOLAE CIUCĂ? O măicuță de la Mănăstirea Voroneț i s-a adresat președintelui pretinsului PNL cam așa: „Domnule general, la Judecata de Apoi, nu veți fi întrebat ce ați făcut în viața dumneavoastră bine și ce ați făcut rău, ci veți fi întrebat de ce ați făcut rău!”
ION PREDOȘANU

P.S. USR-ULUI I S-AU VANDALIZAT CORTURILE ELECTORALE, LA TIMIȘOARA! În mai toate orașele mari din țară, USR (Uniunea ”Sabotați” România!) și-a instalat corturi, furând startul campaniei electorale. Și cum electoratul – de diferite culori politice – nu iartă, la Timișoara ieri, în sfânta zi de Duminică, le-au fost vandalizate corturile instalate mult mai devreme decât data fixată pentru începerea campaniei electorale! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here