Ca la noi, la nimeni – Bătaia de joc din CSAT!

322

Motto: „Bătaia de joc este o obrăznicie față de buna-credință.”
Aristotel

Mai toate trăznăile sunt trecute prin CSAT. Chiar și Protocoalele secrete dintre SRI și DNA – măcar o parte – au fost adoptate cu o hotărâre prealabilă a CSAT. Normal că tot CSAT-ul ar fi fost obligat să abroge acele Protocoale secrete. Dar pentru asta ar fi fost cazul ca Preș. Klaus Werner Iohannis să se dezică de ele și apoi să le treacă pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).
Și totuși, ședința CSAT a avut loc marți, deși primul ministru Viorica Dăncilă ceruse urgentarea ei, dată fiind gravitatea Cazului Caracal. Numai că Preș. Klaus Werner Iohannis este impasibil și duce mai departe moștenirea statului acela hidos și trist preluat după 10 ani răi de la Creatorul Statului mafiot, după propria-i mărturisire, de însuși ex-preș. Traian Băsescu!
Mai mult, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de președinte, deși în actualul nu a făcut chiar nimic!, Preș. Klaus Werner Iohannis a sfidat tragedia de la Caracal și a premiat-o pe minunata româncă și recentă campioană la Wimbledon – Simona Halep. Ca și cum n-ar fi putut să amâne festivitatea! Numai că mai cerșea câteva voturi în plus pentru un nou mandat care să-l scape de multele dosare penale pe care le are.
Să încep cu sfârșitul. S-a terminat ședința CSAT și acela care l-a băgat pe Liviu Dragnea la pârnaie ca pe un inamic politic a început să țipe că „guvernul a pus slugi și incompetenți în funcții publice!” Dar pe slugoiul Vasilca, din Sibiu de loc, cine l-a pus director la STS?
Vasilca de la STS care-a păcălit PSD și ALDE cu Tableta la europarlamentarele din 26 mai. Unde în lume mai există vreun serviciu secret de forță care să se ocupe cu numărarea voturilor? Atunci de ce mai există Biroul Electoral Central și Autoritate Electorală Permanentă?
Dar să vedem ce bugete a făcut praf STS în ultimii ani. Iar să nu uit, la rectificările bugetare ce au loc de două ori pe an, sumele pentru SRI, STS și SIE erau aprobate de CSAT. Iar acela care făcea scandal dacă nu se respectau doleanțele din ce în ce mai mari ale celor de la SRI, STS și SIE nu era altul decât scrâșnitul SAS din fruntea țării numită încă România.
În 2007, bugetul STS a fost de 272,2 milioane de lei(circa 60 de milioane de euro!). Anul următor, bugetul de cheltuieli a crescut la echivalentul a 125 de milioane de euro, cheltuielile de personal reprezentând aproape un sfert de miliard de lei. O nouă creștere substanțială este asigurată și pentru bugetul în curs, de aproximativ 373,5 milioane de lei la credite angajament, adică 206 milioane de euro. Practic, în ultimii ani, statul a alocat STS -ului aproape 2 miliarde de lei pentru a-i mări capacitatea de orientare în spațiu, căzută rușinos la examenul localizării accidentului aviatic din Munții Apuseni și recent al celor cinci apeluri telefonice de la micuța și nefericita Alexandra, de numai 15 ani, în Casa ororilor din Caracal! La doi pași de Deveselu, unde presa din județul Olt zice că o rețea de interlopi ar face trafic de carne vie pentru militarii americani!
Da, prostia și aroganța a atins cote inimaginabile în fruntea STS, și chiar a țărișoarei. La vârful acestei instituții de lux ce asigură protecție și anonimat criminalilor în serie de genul lui Gheorghe Dincă, rudă a criminalului în serie Ion Râmaru, executat prin împușcare în anul 1971, nemernicul de Gheorghe schimbându-și numele din Rîmaru.
Să mai amintim că STS numără nu mai puțin de 4000 angajați cu lefuri mari ca să taie frunze la câini și să numere voturile la alegerile falsificate!
ION PREDOȘANU

P.S.: Ministrul Afacerilor Interne pus de primul ministru în locul doamnei Carmen Dan, la insistențele antiromânului Klaus Werner Iohannis, un oarecare om de afaceri dubioase din Constanța, ajuns pe la Caracal cam aghezmuit de parcă s-ar crede Sică Mandolină, și-a dat demisia după numai 6 zile! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here