Ca la noi, la nimeni – Balada Transalpina, cu dedicaţie de la Ludovic Orban!

261

Afaceristul Nelu Iordache, şmecheraş din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, făcea contracte cu statul cu nemiluita. Avea şi compania aeriană low cost Blue Air, condusă bine de un fost director general al Tarom, dar şi firma de construcţii Eurostrade.
Băiatul dădea şpagă bani în stânga şi-n dreapta – la PNL şi PDL -, ştiind prea bine rotaţia acestora la guvernare. Lui Ludovic Orban i-a făcut un cadou de barosan, o maşină de aia sofisticată 4×4, cu care Organ (cum l-a botezat Elena Udrea!) a intrat într-un stâlp şi a făcut-o praf. Pe vremea aia nu se lăsase de băut. Nu-i nemica.
Ajuns ministru al Transporturilor – badea Ludovic Orban i-a dat, altfel cântăreţ gurist ce se acompaniază singur la chitară, i-a dat cu dedicaţie nişte contracte de vreo 270 de milioane exact lui Nelu Iordache.
Nici nu mai contează dacă erau milioane de lei sau euro. Mai zilele trecute, Neluţu Iordache -denunţătorul mai multor politicieni – şi-a adus aminte şi de şpăgarul Ludovic Orban. L-a dat în vileag, dar se pare că noua putere de la Cotroceni îl ţine-n braţe. Ori e doar o chestiune de timp. Mai ştii?
Taman şoseaua unică în Europa – Transalpina a fost cârpită de Nelu Iordache. Gorjul suferă la infrastructură şi acum. Tot de ministeriatul la Transporturi al lui Ludovic Orban se leagă şi acordarea fără licitaţie a şoselei Rovinari-Târgu Jiu-Bumbeşti Jiu unei firme din Ungaria, cu filială la Oradea, în Bihor. Ungurii au şi încasat 2,5 milioane euro fără să fii făcut nimic. Abia peste ani – în care a încurcat infrastructura românească – a izbutit Consiliul Judeţean Gorj să renunţe la firma ungurească. Întrebarea noastră este următoarea: dacă tot le-au apărut numele unor foşti PDL-işti, care şi-au pierdut urma în Noul PNL, în Afacerea Microsoft, iar al lui Ludovic Orban în denunţul lui Nelu Iordache, de ce nu se ia DNA-ul şi de ei? N-au voie de la Cotroceni ori de la SRI?
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here