Ca la noi, la nimeni – (Auto)Distrugerea ALDE!

333
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Ai reușit? Continuă. N-ai reușit? Continuă.” – Fridtjof NANSEN

Ca în baladele populare cu oița bălaie, de o lună încoace Bădiei Călin Popescu Tăriceanu gura nu-i mai tace. Și ce-mi face? S-a dat peste cap și s-a transformat dintr-un luptător pentru drepturile și libertățile omului, din candidat anunțat pentru alegerile prezidențiale din 1-24 noiembrie 2019 într-un Neica nimeni care se face de râs cu fiecare zi. Supărat ca văcarul pe sat, numitul Călin Popescu Tăriceanu, de fapt Torcsony, critică dur Guvernul Dăncilă, în fapt Guvernul PSD-ALDE, din care până pe 26 august a făcut parte.
Și este grăbit nevoie mare să semneze Moțiunea de cenzură a Opoziției, în care crede că s-a pricopsit intrând. În realitate, un individ celebru în România și în lume că și-a dat demisia din demnitatea publică de prim ministru al României prin SMS și-a bătut joc de el. Pinocchio i-a zis că-l sprijină în campania electorală prezidențială, ca mai apoi să-l păcălească și să-i propună o alianță inutilă și efemeră spre a-l susține pe așa-zisul candidat independent – actorul și ex-europarlamentarul independent Mircea Diaconu. Afacere din care Torcsony și partidulețul său de buzunar, care-a intrat în Parlament în anul 2016 în baza alianței PSD-ALDE, nu se alege decât cu praful de pe tobă!
Și să nu uităm că decizia de ieșire a ALDE de la guvernare s-a luat cu forcepsul și fără ca filialele ALDE din județe să fie de acord. Nici măcar toți liderii de la centru nu pricep de ce, vorba Senatorului ALDE Daniel Zamfir, a fost nevoie să plecăm de lângă PSD ca să ne aliem cu Pro România(un fel de Anti România!) lui Ponta și limbricul Tudose. Au plecat de lângă cel mai mare partid din România, care-i și cel mai mare partid social-democrat din Europa, ca să se alăture unuia de cel mult 6%! El, Diktatorul Torcsony zice că decizia de ieșire de la guvernare ar fi statutară, printr-o hotărâre a unui colegiu sau birou permanent, sau cam așa ceva. Atunci cum se face că trei dintre membrii acestei formațiuni și care fac parte din Colegiul Permanent s-au dezis de Tăriceanu-Torcsony? Este vorba despre fostul ministru de Externe Theodor Meleșcanu, ales Președinte al Senatului la propunerea PSD, Grațiela Gavrilescu, fost ministru al mediului și viceprim-ministru al Guvernului Dăncilă și încă cineva. Iar Grațiela Gavrilescu a fost propusă iarăși de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, pentru aceleași demnități.
Supărat, nevoie mare, după ce pretinde că l-a exclus din ALDE pe Theodor Meleșcanu, i-a trimis o Scrisoare deschisă, miercuri, Preș. Klaus Werner Iohannis în care-i cere, aceluia pe care-l critica până nu demult pentru nerespectarea Constituției României, să nu accepte propunerile de noi miniștri ai Guvernului Dăncilă.
Pârâciosul de Torcsony, zis și Tăriceanu-Moliceanu, riscă să-și piardă toți parlamentarii până la viitorul Congres ALDE. Și, tot așa, din excludere în excludere, ALDE se va împuțina până spre zero membri. Cei mai mulți vor fugi de Diktatorul din fruntea ALDE fie spre PSD, fie spre Noul PNL. Adept al principiului „eu te-am făcut, eu te omor!”, Călin Popescu Tăriceanu va autodistruge ALDE! Și,. Probabil, va rămâne ultimul ca să stingă lumina.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here