Ca la noi, la nimeni – Atacuri denigratoare în presa din Germania și Austria!

312

Ce-i drept, am aflat cu întârziere despre atacurile la adresa României, deloc întâmplătoare, apărute pe 1 Decembrie în presa de limbă germană. Mai ales în Germania și probabil că mult mai slab în presa din Austria.
Acum să-l vedem pe domnul Klaus Werner Iohannis cum va acționa. În primul caz, este vorba despre postul de televiziune ZDF care anunța bizar și total neadevărat că: „România sărbătorește anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei”.
Postul public de televiziune ZDF(„Zweites Deutsches Fernschen), echivalentul lui TVR2, a transmis în ziua de 1 decembrie 2018 o știre referitoare la Ziua Națională a României, care a fost postată și pe site-ul oficial. Este vorba despre o extrem de gravă jignire la adresa României, împotriva căreia este nevoie de o reacție oficială, de la cel mai înalt nivel.
Pe site-ul www.cotidianul.ro de marți se prezenta postarea cu traducerea primului pasaj: „România sărbătorește a 100-a aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial de la prăbușirea Austro-Ungariei după Primul Război Mondial România și-a mărit teritoriul aproximativ cu o treime.”
ZDF ne spune că articolul este preluat de la DPA (Deutsche Presse Agentur), care este o agenție de știri ce are în acționariat peste 190 de ziare, reviste, companii de presă, companii de televiziune publice, cu sedii în 100 de țări. Fiind cea mai mare agenție de presă din Germania, este clar că această știre despre România a avut o circulație uriașă, cu efecte greu de prevăzut.
Cetățeanul Klaus Werner Iohannis trebuie să uite atitudinea lui slugarnică pe care a arătat-o permanent față de Cancelarul Angela Merkel și trebuie să dovedească ce sentimente are față de România, mai ales după ce la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, și-a permis să transforme sărbătorirea Centenarului Marii Uniri într-o acțiune electorală în favoarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2019, pentru un al doilea mandat. Campanie electorală ce o face pe bani publici!
Cu toții știm că președintele Herr Klaus Werner Iohannis este cetățean român de etnie germană. Acum poate să ne arate tuturor ce contează mai mult: că este român sau că e german?
În publicația Kurier, din Austria, Herr Klaus Werner Iohannis acordă un interviu în care atacă Guvernul României, iar el se prezintă ca un luptător împotriva corupției. Să nu credeți care cumva că amintește de cele peste 50 de dosare penale avute la instanțe din România, cele mai multe clasate!
Ion PREDOȘANU

P.S. Pera multă îngăduință din partea alianței de guvernare PSD-ALDE strică! Sunt doi miniștri demisionați din funcție – Paul Stănescu și Lucian Șova -, iar Preș. Iohannis a zis că se va gândi la nominalizările altor miniștri pe posturile vacante abia după 1 decembrie. Iată că a trecut 3 decembrie și el încă mai mimează gândirea! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here