Ca la noi, la nimeni – Are dreptate Carmen Dan?!

363

Ziua de luni, adică ziua de ieri, a fost extrem de agitată în planul politicii. Cu urmări imediate, dar și pe termen lung. Este limpede că intenția de remaniere a Guvernului Dăncilă, anunțată de primul ministru Viorica Dăncilă, putea lăsa urme în abia refăcuta unitate a PSD, dar și în viitorul coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Cu mult înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, ministrul de Interne Carmen Dan, și-a dat demisia! „Plec cu fruntea sus.(…) Nu am ce să-mi reproșez”, a declarat Carmen Dan. Domnia sa înțelege că „nu intră în discuție un criteriu de neperformanță. Este o decizie politică și eu respect deciziile politice”, a anunțat Carmen Dan. Fostul ministru de Interne crede că explicația din spatele deciziei de remaniere a sa este aceea că PSD a cedat în fața președintelui Klaus Iohannis.
Cu demnitate, Carmen Dan a solicitat că dacă tot și-a depus mandatul să nu se mai discute despre remanierea domniei sale în ședința CExN al PSD. O ședință tumultuoasă, cu atacuri între mai nou însănătoșita Gabriela Firea, care-ar candida și ea. Tot la alegerile prezidențiale. Dar, ce să vezi, Viorica Dăncilă nu se dă la o parte. Ba chiar și-a anunțat clar intenția de a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, amenințând că dacă PSD nu va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, ea va fi prima care-și va da demisia din funcția de președinte al PSD!
Analistul politic Bogdan Chirieac, Senior editor la DCNews, este de părere că Viorica Dăncilă a făcut o greșeală în privința lui Carmen Dan și că dacă se va continua cu scandaluri interne și remanieri se grăbește sfârșitul PSD! Poate că Bogdan Chirieac exagerează, ori este posibil să aibă informații despre care noi nu am auzit. Pe de altă parte, ședința CExN al PSD a tratat și subiectul remanierilor, în grabă, întrucât prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, împreună cu vreo câțiva miniștri din Cabinetul său aveau avion la ora 17,30 spre Bruxelles pentru a participa la o festivitate de predare a ștafetei președinției rotative a Consiliului Europei, deținută până la finele lunii iunie de către România.
Doar că, pe lângă demisia de Onoare a ministrului de Interne, Carmen Dan, și la ALDE, Varujan Vosganian – purtătorul de cuvânt al singurilor liberali din România – a anunțat demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, un alt ghimpe în coasta Preș. Klaus Werner Iohannis.
Să reținem că între cața Gabriela Firea – Primarul general al Bucureștilor pentru care nu a făcut nimic! – este în război deschis cu Viorica Dăncilă. Miza fiind candidatura la prezidențiale. În același timp, ALDE se vede obligat să facă altă alianță electorală, eventual cu Pro România, riscându-se chiar ruperea alianței cu PSD.
Până la urmă nu s-a decis cine va candida din partea PSD pentru alegerile prezidențiale, Gabriela Firea insinuând că deciziile se iau în altă parte.
Și dacă distinsa doamnă Carmen Dan are dreptate?
ION PREDOȘANU

P.S.: Nu știu dacă primul ministru Viorica Dăncilă s-a întâlnit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni cu celebra Simona Halep care venea de la Londra. O veste bună este aceea că Patriarhia Română îi va acorda Simonei Halep cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, Ordinul „Crucea Patriarhală”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here