Ca la noi, la nimeni – Apocalipsa, după Iohannis…

377
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cioclii Apocalipsei //Și de-o fi să mă doboare, brațul fiarei de ateu,/ Iau cu mine plânsul țării și îl duc lui Dumnezeu.” – Distih de Mihai Eminescu

Nu chiar toată presa, dar cu deosebire unele televiziuni au transmis în jurnalele lor de știri o cumplită veste despre cei cinci ani ultimi, în care temperaturile au fost mai ridicate decât în trecuții 170 de ani.
Totul a pornit de la o știre difuzată de aproape întreaga presă românească și, cu deosebire de câteva televiziuni în goană după rating. Grupul interguvernamental de experți al ONU, însărcinat cu evaluarea efectelor activităților umane (IPCC) – poluare, defrișări masive – și riscurilor ce reies din cel mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice.
COD ROȘU PENTRU OMENIRE! Revenind, raportul este catalogat drept Cod roșu pentru umanitate.
Potrivit experților ONU în domeniul climei, cum spuneam, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la evenimente meteo extreme fără precedent în istorie.
A te implica activ în rezolvarea Crizei înseamnă pentru Președintele României a anunța drept Proiect de țară trecerea la energia verde. Un proiect care ar putea uni sub conducerea Preș. Klaus Werner Iohannis toate forțele politice de la noi, cărora să li se pună în față, după admiterea în Uniunea Europeană, un obiectiv comun, la rezolvarea căruia să participe toate partidele, inclusiv cele din Opoziție, după cum a scris pe cristoiublog.ro jurnalistul Ion Cristoiu.
REACȚIA COTROCENILOR, TIMIDĂ. Momentul a provocat, printre altele, reacția Preș. Klaus Werner Iohannis nu într-un amplu interviu, de care se ferește precum Necuratul de tămâie, ci în câteva rânduri așternute pe Facebook, de felul celor care urmează:
„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! (…)Mă voi implica activ în procesul care vizează rezolvarea Crizei climatice”. Și, bla, bla, bla.
Trecem peste faptul că mesajul este destul de confuz. Nu-i clar dacă se va implica pe plan intern, cum ar fi cazul neapărat, ci doar la nivel mondial ori european, în cadrul Consiliului Europei.
Dinspre GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu nu a venit nicio luare de poziție. Trag nădejde că nu ne vom îmbăta cu apă rece și să ne luăm după estimările de la Bruxelles, care estimează, poate doar numai din înregistrările sateliților europeni că, în anul 2021, producția agricolă a României va fi mare.
CEREALE PE SPONCI! Repet, ceea ce am mai spus și altădată, suprafețele cu grâu au fost mari. Numai producția de grâu a însemnat abia jumătate din cât s-a strâns la recolta din 2020. Plus că grâul are bobul mic și e lipsit de consistență.
Atunci, recolta de cereale a contribuit la o cât de mică creștere a PIB. Porumbul este deja compromis!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here