Ca la noi, la nimeni – Antidemocratul Iohannis

350

Ce-a făcut președintele Klaus Werner Iohannis în cei aproape patru ani de când a pus stăpânire peste Palatul Cotroceni?

PROMISIUNI NEONORATE. Cumva o Românie altfel? Cum promitea în campanie electorală: „România lucrului bine făcut!” Nici vorbă. O altfel de politică? Da. Una a învrăjbirii naționale. Inclusiv în anul Centenarului Marii Uniri.

În afară de faptul că a cerut vreo 3 (trei!) milioane de euro pentru renovarea/modernizarea Vilei Lac 3 de la Snagov, că și-a făcut concedii peste concedii – mai rar la Neptun, deși acolo joacă table cu Șeful SPP -, iar săptămânal  – de vineri la prânz până luni după prânz – face o navetă la Sibiu, însoțit de cele nouă autoturisme ale Coloanei oficiale nu se cunosc niscaiva isprăvi în folosul țării. De care-l leagă cele șase case din Sibiu și cam atât! Întrucât mai vrea un mandat, în 2018 n-a mai dat fuga la Palm Beach, unde are un viloi, și nici în Insulele Baleare sau în Tenerife n-a mai fost!

Anul acesta, adică 2018, se pregătește să preia președinția rotativă a Consiliului Europei, dacă nu cumva avertizările din presa germană se dovedesc adevărate și o poate pierde. Să presupunem că n-o va scăpa și atunci pregătește încă de pe acum păcălirea alegătorilor și obținerea celui de-al doilea mandat prezidențial. În care, nu-i așa, se simte confortabil. Trai nineacă. O adevărată sinecură presărată cu deplasări la Bruxelles, unde alte țări își trimit prim-miniștri. Ce face el pe la Bruxelles? Nu se știe, întrucât n-a spus nici partidelor parlamentare și nici Parlamentului pe care-l ignoră.

MITINGURI ANTI-GUVERN! Dacă a văzut că Opoziția este slabă, sub orice critică, și nu poate da jos Guvernul PSD-ALDE prin Moțiune de cenzură, adică pe căi democratice s-a trezit Dictatorul din Sas. Înaintea Consiliului Național al Noului PNL s-a întâlnit cu unii lideri ai fostului partid liberal, devenit acum membru al Partidului Popular European(PPE), și-a asigurat susținerea în alegerile prezidențiale și i-a chemat pe aceștia la luptă împotriva dușmanului comun PSD.

Și au pus la cale un miting pe 10 august, pretins al Diasporei, transformat într-unul cu violențe provocate de grupări paramilitare precum ANTIFA, una de sorginte comunistă de extremă stângă, dar și cu conotații fasciste, cu gândul de a intra în clădirea Guvernului, din Piața Victoriei. Nicăieri în lume, de pe vremea lui Hitler, nu s-a mai pomenit ca un președinte să critice Jandarmeria. O instituție respectată a statului, care protejează cetățenii României. Nu și pe derbedeii violenți din gruparea ANTIFA!

IOHANNIS, PE LOCUL TREI ÎN TOPUL DICTATORILOR! Surpriza cea mai mare o reprezintă un sondaj de opinie al celei mai prestigioase instituții de sondare a opiniei publice – AVANGARDE. Sociologul și profesorul universitar dr. Marius Pieleanu a dat publicității rezultatele obținute la întrebarea care-i cel mai bun președinte al României. De departe, conduce Nicolae Ceaușescu – cu 30%; apoi Traian Băsescu – cu 15% și pe locul trei Klaus Werner Iohannis – cu 7%. Normal, cei mai grăbiți ar putea zice că românii preferă dictatorii. Numai că pe timpul lui Nicolae Ceaușescu se trăia cu mult mai bine, țara nu avea datorii externe și România era extrem de respectată în domeniul politicii internaționale. Aș mai zice că Nicolae Ceaușescu era un Mare Patriot și român. Ceea ce nu este cazul minoritarilor Traian Braunovici, adoptat de al doilea soț al mamei sale maiorul de armată Băsescu, iar de Sasul Klaus Werner Iohannis ce să mai zic, numai de patriotism nu poate fi acuzat.

Opinia generală este aceea că Herr Klaus Werner Iohannis nu este străin de mitingurile pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. El vrea ca toamna asta să scape de guvernarea PSD-ALDE, punându-și al doilea „guvernul meu” cu care să defileze când va fi rândul lui la președinția rotativă a Consiliului European, de la 1 ianuarie 2019, iar apoi guvernul lui să-i organizeze alegerile și să-i numere voturile!
ION PREDOȘANU

P.S. Creșterea economică este mare, inflația scade, iar salariul real crește.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here