Ca la noi, la nimeni – (Anti)democrația lui Iohannis!

176

Sasul șmecheraș de Klaus Werner Iohannis a început să se comporte ciudat, în comparație cu același politician leneș și cinic cu care ne-a obișnuit de când s-a aburcat sau a fost urcat pe Tronul Palatului din Dealul Cotrocenilor.
Într-o cuvântare ținută la Strasbourg, chiar în Parlamentul European, este pentru prima oară când nu-și critică Guvernul țării pe care pretinde că o conduce, nu i-a spurcat pe Liviu Dragnea și pe PSD. Asta și pentru că tematica îi impunea să vorbească despre Viitorul Europei. Temă asupra căreia a îngăimat niște generalități, căci idei nu are și nu a avut. Mai ales că textul îi era scris din țară de staff-ul său din Administrația Prezidențială.
Revenit acasă, după ce ani la rând a vorbit ca un dictator despre alianța de guvernare PSD-ALDE, i s-a năzărit ori chiar i s-a impus de la Bruxelles să găsească un fel de înțelegere cu toate partidele politice parlamentare. Numai că este greu să-l mai crezi pe acela care-a te-a dușmănit ani la rând. Am mari dubii că PSD și ALDE mai au încredere în Herr Iohannis! Și nici nu cred că n-au ieșit scântei la discuția cu delegația PSD.
Cât le privește pe slugile lui din PNL, USR și PMP nu-i nici o mirare. Cu toții parcă ar fi spălați pe creier de aceia din SRI-ul conducător. Cum scoate Herr Iohannis o frază, o copiază Orban Ludovic și apoi ceilalți ciraci la fel.
Întâmplarea face ca să se fi împlinit sorocul pentru prezentarea raportului ministrului Justiției privind analiza activității manageriale a slugoiului Augustin Lazăr, încă șeful Parchetului General. Ei bine, raportul lui Tudorel Toader este catastrofal în ceea ce-l privește pe acela care l-a achitat pe Klaus Werner Iohannis într-un Dosar penal cu casele. Deci însuși Herr Klaus Werner Iohannis a fost cândva „penal” în accepțiunea sa.
Imediat, Preș. Iohannis a și anunțat că nu-l revocă pe Augustin Lazăr și abia apoi va citi Raportul de revocare. Este scenariul exact dinaintea revocării Laurei Codruța Kovesi!
Acela care le cere altora să fie democrați este cam fascistoid în comportament. S-ar putea ca hârtia din Dosarul făcătură al lui Augustin Lazăr să-l ducă pe Herr Werner spre un alt dosar penal. Și nimeni nu s-ar mira. O mai ține langa cu nerevocarea lui Augustin Lazăr, dar încalcă din nou Constituția și s-ar putea ca să-l pună la punct iarăși Curtea Constituțională a României!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here