Ca la noi, la nimeni – Analistul neamului, analistul lui pește prăjit!

462
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu-mi place acest subiect și nici această situație. Dar nu o pot ocoli. Mă obligă profesia mea pe care am servit-o jumătate de secol și mă încearcă un sentiment al datoriei. De aceea, semnalez un fapt care ne poate discredita pe mulți dintre noi. Nu suntem echilibrați și nici obiectivi.” (Din editorialul Presa noastră crăcănată de partea Israelului)
Cornel Nistorescu, director și editorialist la “Cotidianul”

Nu aș fi vrut să mă ocup, câtuși de puțin, de opiniile uneori deplasate ale „analistului neamului”, cum îl gâdilă și alintă Mihai Gâdea, realizator al Sintezei Zilei și director al Antenei 3 CNN, pe analistul lui pește prăjit Bogdan Chirieac.
Și totuși, de ce o fac? Pur și simplu pentru că s-a dat mare cu niște opinii bizare despre așa-zisul scandal dintre Partidul Social Democrat și pretinsul Partid Național Liberal.
CONFLICTUL PSD-PNL NU EXISTĂ! Numitul Bogdan Chirieac lăsa luni impresia că, vezi Doamne, conflictul PSD-PNL continuă. Probabil i-ar fi convenit lui, ca să brodeze pe mai departe tot felul de urzeli sau, hai să le zicem, scenarii, cum s-ar putea rezolva, în opinia sa, o problemă măruntă legată de comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pe data de 8 iunie a.c.
CIOLACU ȘI CIUCĂ S-AU ÎNȚELES FĂRĂ IOHANNIS ȘI FĂRĂ NICIUN PACT. Când colo, ce să vezi, s-a anunțat crearea unei alianțe electorale PSD-PNL și cele două partide de la guvernare vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare și chiar la cele locale din acest an. Fără niciun pact pentru alegerile prezidențiale, cum tot analiști de teapa și de calibrul lui Bogdan Chirieac susțineau că cere președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, în același timp și Prim-ministru al României. Pe care-l considerau ahtiat după o susținere din partea pretinsului PNL la candidatura domniei sale pentru a deveni președintele României!
Bogdan Chirieac își dă cu părerea, fie la România TV, fie la Antena 3 CNN. Ori cu prezență fizică în studiourile respectivelor posturi de știri, ori prin telefon. Și cum mai este și patron al site-ului DCNews, de fiecare dată, peste puțin timp, spusele sale apar și pe site-ul DCNews! Așa cum s-a petrecut și ieri.
Din care cităm: „Apar noi informații privind subiectul comasării alegerilor (din surse PNL, de altfel singurul partid interesat de comasarea cu pricina, spre a mai crește cu niscaiva procente, n.m. I.P.) Potrivit surselor liberale, în legătură cu subiectul comasării alegerilor, trebuie menționat că au existat întâlniri separate, în PSD și PNL (fiecare partid a discutat separat).
Și totuși, duminică, la Vila Lac, a avut loc o întâlnire secretă, pe care o neagă fiecare partid din Coaliție. ”Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au vorbit în cursul zilei de duminică”. Ei se bat pe putere și nu vorbesc despre noile taxe și impozite pe care le vor introduce, chiar dacă fiecare dintre ei au negat că așa ceva nu se va produce în 2024.
„Momentan se lucrează pe scenarii, nu s-a stabilit nimic. Nu s-a discutat încă despre candidatul comun la prezidențiale. Miercuri rămâne să aibă loc ședința Coaliției. Fiecare partid verifică la nivel tehnic elemente de legislație, spun sursele PNL”, citate de DCNews-ul Boss-ului Bogdan Chirieac.
Și acum, stimați cititori, țineți-vă bine că citez din puțul gândirii analistului conjuctural Bogdan Chirieac: „Doar Iohannis poate convinge PSD să facă această comasare”. Surse DCNews dixit: „Decizia privind comasarea, conform surselor DCNews de comasare a fost luată”.
BOGDAN CHIRIEAC ÎȘI DĂ CU STÂNGU-N DREPTU’! „Numai domnul Klaus Iohannis poate, că trebuie rezolvat un singur lucru: convingerea PSD-ului să se predea fără condiții, adică să accepte comasarea fără să mai pună condiții, adică să accepte comasarea fără să mai pună niciun fel de condiție. O asemenea ispravă de arme o poate săvârși doar mega-președintele Klaus Iohannis.
Noi știm, la DCNews, că urmează să aibă loc o discuție în trei. Înțeleg că aseară (duminică seara n.m. I.P.), s-au întâlnit cei doi lideri, domnul președinte Marcel Ciolacu și domnul președinte Nicolae Ciucă, și că urma să se mai vadă cu domnul președinte Iohannis”, mai însăilează niște vorbe de doi lei analistul lui pește prăjit Bogdan Chirieac.
În realitate, toate alegațiile lui Bogdan Chirieac sunt cusute cu ață albă. Ori alba-neagra. Cert este că președintele Marcel Ciolacu și președintele Nicolae Ciucă s-au înțeles și fără mega-președintele Iohannis, fără a ține seama de Mega-Analistul Neamului, Bogdan Chirieac. Comasarea are loc, se merge pe liste comune la alegerile europarlamentare și locale, în 9 iunie, iar Marcel Ciolacu n-a mai pus nicio condiție. Așa cum dorea Bogdan Chirieac!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here