Ca la noi, la nimeni – ANAF şi DNA contra Coloniei numită România!

358

Cu ani în urmă, gândeam că analistul economic dr. Ilie Şerbănescu exagerează când vorbea de Colonia numită România. Sau speram să nu fie chiar aşa de negru Necuratul. Toate condiţionările impuse de Uniunea Europeană în procesul de aderare a ţării noastre la proiectul Statele Unite ale Europei ne-au lăsat fără materii prime, fără SIDEX şi chiar fără Regia Autonomă de Apă a Bucureştiului, devenită APA NOVA a francezilor. Mai mult, Romtelecom-ul fu vândut unei companii de stat OTE, din Grecia, iar acum a devenit filială a Telekom Germania.
Mai toţi prim miniştrii postdecembrişti au continuat hemoragia vânzărilor per mai nimic, începând cu Petre Roman (Newlender), continuând cu Radu Vasile (originar din Sănăteştii de Arcani) şi chiar cu Adrian Năstase. Poate că Nicolae Văcăroiu să fie excepţia de la regulă. În prezent, Cabinetul Cioloş – cetăţean român şi francez, cu tată socru important lider al serviciilor secrete ale Franţei – nu e nici tehnocrat, nici format din birocraţi, ci doar din funcţionari ai Comisiei Europene cu nume româneşti. Şi are misiunea de a continua distrugerea României, care va rămâne doar o piaţă de desfacere şi rezervă de forţă de muncă ieftină, calificată ce va duce nu numai la depopularea ţării, dar şi la slăbirea ei din punct de vedere economic. Printre greşelile guvernării Ponta au fost şi faptul că România avea a doua creştere economică din Uniunea Europeană, plus anunţul că va renunţa la împrumuturile de la FMI. Mai renunţase la FMI, prin plata în avans a datoriilor, Marele şi pe nedrept Împuşcat în ziua Crăciunului însângerat din 1989 – Nicolae Ceauşescu – şi l-a costat viaţa.
Nu-i suficientă debandada DNA, care îşi alege victimele pe sprânceană şi din motive politice antiromâneşti. A intrat în scenă un alt inamic al poporului român. Un inamic aflat la dispoziţia primului ministru Dacian Julien Cioloş. Acţiunile ANAF frizează absurdul. Cu intenţia de a combate evaziune fiscală, mai abitir o susţin. Prin formularul 088, ANAF comite un atac la firmele mici şi mijlocii româneşti, o dovadă certă că gândirea excesivă dăunează grav afacerilor. Practic, se dă la moacă investitorilor români, în special firmelor mici şi mijlocii. Astfel, oamenii de afaceri autohtoni sunt cu Sabia lui Damocles deasupra capului. În vreme ce străinii cu multinaţionalele lor sunt neprihăniţi şi nederanjaţi nici de DNA, cum aminteam, şi nici de ANAF.
Cum este posibil ca ANAF să ceară firmelor completarea unui formular 088, prin care să justifice „intenţia şi capacitatea de a efectua activităţi economice”? Aşa ceva nu are nicio legătură cu realitatea. Cele 20 de întrebări din formular sunt absurde şi ţin de alte resorturi. „Sesizaţi oare fractura logică şi lipsa de discernământ economic?, l-a interpelat senatorul Cristian Bodea pe ministrul Finanţelor (Anca Paliu Dragu, fost angajat al FMI). Să vă explic: deductibilitatea TVA este un drept. Prin urmare, firmele nu trebuie să se roage să-l primească. Este implicit. Este neconstituţional să tratezi ca posibili infractori, din start, pe toţi aceia care înfiinţează firme şi să-i obligi să se disculpe înainte de a începe activitatea pentru a primi ceea ce este un drept implicit. Mai mult, asupra acestui drept ar trebui să decidă Justiţia, nu un angajat subiectiv de la Finanţe.” Şi astfel, ANAF călăreşte Justiţia cu formularul 088. Iar o firmă ce-şi pierde dreptul de TVA intră în insolvenţă. Toţi miniştrii „Guvernului meu”, care nu-i al lui Klaus Iohannis, ci ar trebui să fie Guvernul României îşi duc misiunea încredinţată de Bruxelles, adică de Comisia Europeană, de distrugere a României şi a oamenilor ei de afaceri. Inclusiv în depistarea Acarului Păun – Fabrica de brânzeturi Brădet – în Cazul bebeluşilor din Argeş, infestaţi cu bacteria E-coli, este unul tras de păr şi îndreptat tot ca o măciucă în capul unui om de afaceri român!!!
ION PREDOŞANU

P.S. M-a sunat un cititor serios al cotidianului Gorjeanul să mă întrebe care-a fost diferendul dintre reputatul brâncuşiolog Dr. Ion Mocioi, Om cu carte şi cu cărţi, şi brâncuşiologii, 13 la număr!!!, prin natura funcţiei lor de slujbaşi stipendiaţi ai Centrului de Artă „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu. Unul banal, veţi zice. Maestrul Dr. Ion Mocioi se opusese sumelor grase ce s-au plătit presupuşilor brâncuşiologi bucureşteni Pavel Şuşară şi Vlad Ciobanu. Primul e un critic de artă controversat şi contestat, din pricina prezenţei căruia alţi brâncuşiologi au refuzat să participe la Simpozionul Naţional „Brâncuşiana – 2016”, iar Vlad Ciobanu un valoros sculptor ce se dă ştiut şi într-ale lui Brâncuşi. Pe motiv că a fost cadru didactic la Academia Naţională de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, de unde-a fost dat afară ca o măsea stricată pentru că nu avea doctoratul. Cum doctorat nu are nici Pavel Şuşară. Ei nefiind în stare nici măcar să plagieze. Un brâncuşiolog de la ANAF venea şi fără bani. După bani!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here