Ca la noi, la nimeni – An ploios. Cu invective şi arestări!

200

În ciuda ameninţărilor meteorologice, anul 2014 se dovedeşte a fi unul ploios. Cu precipitaţii mai tot timpul anului. Ceea ce nu poate fi decât bine, că de agricultură şi produse agricole pentru existenţă şi, mai ales, pentru export avem nevoie.
Cum nici industria nu merge rău, s-ar putea repeta performanţele de anul trecut. Mă rog, poate nu cu o creştere economică a României de 3,5%, dar poate fi peste 2,5%. Ca să-l citez pe Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, om echilibrat şi profesionist desăvârşit – fără partizanate politice, e de bine. Printre altele, Mugur Isărescu zicea: „(…)Să nu repetăm greşeala făcută de Ceauşescu. Nu trebuie să forţăm economia să ramburseze prea repede datoria externă, cum a făcut Ceauşescu.(…) Şi anul acesta ne putemn aştepta la o creştere bună a producţiei industriale.”
Păcatul cel mare vine dinspre distrugătorul României, Arendaşul din Dealul Cotrocenilor. Mai tot timpul îşi ameninţă ca o fiară rănită duşmanii politici şi pe aceia care-i anchetează afacerile necurate. Din acest punct de vedere, anul 2014 este cum a început şi va fi murdar. Cu arestări de la partidele aflate în coaliţia guvernamentală – în special de la PSD.
Îl cred pe primul ministru, Victor Ponta, şi el căzut în capcana întinsă de Traian Băsescu. Acela care-a început cu invectivele. De fapt, a continuat să profereze vorbe nedemne de un demnitar! Fie că Victor Ponta simte nevoia să riposteze, fie că-şi apără membrii de partid social-democrat ameninţaţi cu DNA-ul, cu ANI şi cu faptul că „n-o să-şi mai găsească soţul(sau soţia) acasă!” Aşa cum, aţi înţeles bine, ameninţă Traian Băsescu în stânga şi-n dreapta(asta doar atâta vreme cât PNL mai era la guvernare!)
Primari de mari oraşe, preşedinţi de Consilii Judeţene au fost târâţi în mocirla procurorilor DNA. Şi sarabanda va continua, numai ca să nu fie linişte. Unii au scăpat, dar imaginea le-a fost terfelită. Prin arestări cu mascaţi, spectacole televizate la cererea şi cu complicitatea procurorilor DNA. Ce folos că, deocamdată primarul social-democrtat al Constanţei, Radu Mazăre, este încă liber. Ca şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean al Constanţei.
Prin Gorj este, deocamdată, linişte. Să nu fie liniştea dinaintea furtunii. Din partea unuia ca Traian Băsescu niciodată nu poţi fi sigur că se va potoli.
Chit că zilele-i sunt numărate, iar din decembrie va scăpa şi de bruma de imunitate ce-i acoperă mârşăviile. Invectivele şi ameninţările aceluiaşi personaj sinistru continuă.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here