Ca la noi, la nimeni – Amestecate şi nu prea

219

PĂCĂLICIUL KLAUS IOHANNIS, PĂCĂLITUL CRIN ANTONESCU. Apar şi dispar candidaţi la alegerile prezidenţiale. Până la retragerea din USL, ştiam cu toţii că pe atunci şeful PNL, Crin Antonescu, va candida şi chiar ar fi avut şansele cele mai mari. Chit că nu dovedea anvergură, părea oricvum unul mai bun decât Băsescu. Gogorniţa cu propunerea PNL a lui Klaus Johannis ce viceprimministru şi ministru de Interne, destul de neserioasă din moment ce sibianul nu avea decât un şi jumătate vechime în PNL, ba mai şi zicea că nu vrea să părăsească Sibiul, unde era primar ales, fusese doar motivul pueril al retragerii PNL de la guvernare. Deci şi din USL. De atunci, Crin Antonescu a luat-o vârtos la vale, pe topoganul foştilor oameni politici, iar Klaus Werner Iohannis l-a înlocuit peste tot. Fără a se ţine seama de sondajele promise, care în mod sigur nici măcar nu s-au făcut. Întrebat de amicul ing. Gheorghe Nicolcioiu, de la firma FORD, ce cred că s-a petrecut cu Crin Antonescu, ce să-i spun? Doar că bănuiala cu amestecul lui Crin Antonescu în Dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, arestatul Uioreanu, e perfect posibilă. Numai soţia sa proprie şi personală – Adina Vălean – a câştigat prin dispariţia PNL de la Grupul liberalilor europeni – ALDE -, alegându-se cu postul de vicepreşedinte al Parlamentului European din partea PPE.
UN ACOPERIT MAI PUŢIN. Aşa susţine că vom avea senatorul Sorin Roşca Stănescu într-un editorial. Se referă la retragerea din scenă a ofiţerului acoperit Cristian Diaconescu, anunţată pentru marţi. Plecat ca iepure al PMP-ului, el va lăsa locul aproape sigur Elenei Udrea. Care şi ea poate fi acoperită. Că descoperită n-am văzut-o. Institutul de sondare a opiniei publice Traian Băsescu ştie de ce, iar el o fi fost mai norocos.
SFÂNTA MARIE LA TISMANA! SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI, VOIEVODUL CONSTANTIN ŞI FIII SĂI, LA BUCUREŞTI ŞI MOGOŞOAIA. Majoritatea celor care-au dorit să participe la slujba Adormirea Maicii Domnului, vinerea trecută, la Mănăstirea Tismana, au avut necazuri. Poliţia i-a oprit şi nu i-a lăsat să-şi continue drumul spre Mănăstirea Tismana pentru motivul că acolo se afla ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscop al Craiovei, împreună cu o suită de preoţi şi diaconi.
N-am fost la Bucureşti(sâmbătă) şi Mogoşoaia(duminică), unde cu toate că a fost prezent şi primul ministru Victor Ponta, am auzit că slujba închinată Martirilor Brâncoveni Constantin Vodă şi cei patru fii ai săi s-a oficiat la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, ctitorie a Domnitorului Constantin Brâncoveanu, în faţa unui numeros public. Aşa cum merita. Stau şi mă-ntreb: oare la Mănăstirea Tismana nu se putea proceda la fel?
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here