Ca la noi, la nimeni – Ambuscada eșuată?!

72

Dialogul din motto: „Alo, aici, Cotroceniul? – Președintele este ocupat.” face parte dintr-un mesaj mai lung ce a fost postat de către ministrul Apărării, Gabriel Leș, pe pagina de Facebook a domniei sale. În care se explică, cu lux de amănunte, că intenția Ministerului Apărării de a-l schimba pe Șeful marelui Stat Major, Generalul Nicolae Ciucă, la expirarea mandatului acestuia, s-a dorit a fi adusă la cunoștința președintelui României, Klaus Werner Iohannis, cu cel puțin zece zile mai înainte de ziua de 28 decembrie, când avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Numai că, la apelurile telefonice către Administrația prezidențială, ministrul Apărării, Gabriel Leș, primea, invariabil, același răspuns: „Președintele este ocupat”. În plus, Ministerul Apărării Naționale are detașat la Palatul Cotroceni un General care este și secretarul CSAT.
Cum spuneam, mesajul ministrului Apărării, Gabriel Leș, a fost postat pe pagina de Facebook a domniei sale, la scurt timp după ce s-a aflat că Guvernul atacă în instanță decretul semnat de președintele Klaus Werner Iohannis de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă, la cârma Marelui Stat Major al Armatei României. O prelungire ilegală, din moment ce refuzul de a-l nominaliza pe Generalul Scarlat, generalul fiind reprezentantul României la NATO și fusese anterior mai bine de trei ani comandantul unei armate a României. În plus, propunerea înaintată de către ministrul Apărării, Gabriel Leș, și care avea avizul prim ministrului României, Viorica Dăncilă, nu a fost supus la vot în ședința CSAT ci refuzul a fost aflat direct de la o declarație televizată a Preș. Herr Iohannis.
De altfel, „Republica Estului latin european se străduie din greu să devină patria iohanniștilor”, după cum elegant se exprimă publicistul Cornel Nistorescu.
Și în care circulă o declarație din gândirea iohannistă: „Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru fiindcă aici avem și argumente de legalitate, dar avem și argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare(adică săptămâna aceasta, n.m. I.P.), voi da publicității motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim ministru.”
V-aș ruga să citiți cu mare atenție! Ne aflăm în fața unei declarații cu serioase probleme de logică fracturată rău și organizare de activitate. Acesta ne zice că n-a formulat încă un răspuns de refuz, dar refuz va fi.
Ion PREDOȘANU

P.S. Tândăleala PSD și ALDE ne-a adus în situația că o suspendare a Preș. Iohannis practic nu mai este posibilă din cauza timpului scurt și a celor șase luni de președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
Totuși, sper ca alegătorii să fi deschis mai bine ochii și să-l vadă pe acela care gândește că „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here