Ca la noi, la nimeni – Alegeri în vremea dictaturii!?

247
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Sunt dictatorial, dar cu un puternic impact democratic”.
J. Konrad Adenauer (fost Cancelar al Germaniei Federale)

Am avut fericirea de a cunoaște un om adevărat, pe regretatul Emil Wagner. Care-a trăit 106 ani și a avut o viață demnă de un roman. Născut la Cernăuți, el a luptat împreună cu armata Regatului României contra bolșevicilor. A căzut prizonier, l-au dus sovieticii la vreo 250 de kilometri mai sus de Cercul polar. Povestea sa, a Eroului Neamului Românesc am publicat-o în defuncta Cronica Română, condusă pe atunci de remarcabilul publicist și scriitor Horia Alexandrescu.
De unde-a dezertat și a ajuns în Germania Federală, iar un văr de-al lui – Franz Wagner, de-a nu știu câta spiță, l-a ajutat să ajungă șoferul primului Cancelar al Germaniei Federale – Konrad Adenauer. Despre care povestea că-și plătea benzina pentru automobilul cu care se deplasa din propriul buzunar.
Am făcut această lungă introducere ca să vedeți și singuri că germanii nu-s la fel ca sașii. Știm noi unul ce merge săptămânal pe ruta București-Sibiu și înapoi, cu o coloană de 9 mașini – a lui și a SPP-iștilor. Evident, pe banii amărăștenilor de români care l-au votat. Deși nu toți, ci mai ales cei din Ardeal, din UDMR și moldovenii care nu erau treji!
La noi, s-au ținut alegerile locale după ce absolut criminal se deschisese anul școlar. Iar de atunci au tot crescut cazurile de infectare cu COVID-19. Și chiar credeți că lui Klaus Werner Iohannis, zis și președinte al României pentru al doilea mandat ratat, îi pasă? Ei, așa. El vrea alegeri parlamentare și-n 6 decembrie, ca să obțină pohta ce-a pohtit – Parlamentul Meu. Are „GuWernerul Meru”, Primarul Meu – pe Plicușor Dan și tot nu-i ajunge. Pare un dictator căruia nu-i pasă decât de interesele sale. Și ale Germaniei Federale, condusă de șefa lui Frau Angela Merkel.
În editorialul „Un căprar care nu poate fi oprit”, Directorul Cotidianului de joi scrie: „Klaus Iohannis vrea morțiș alegeri și dacă ajungem la 10.000 pe zi!(E vorba de cazuri de infectări cu noul Coronavirus, n.m. I.P.) Sasul e mai încăpățânat ca un catâr. Alegerile salvează democrația. Nu boala, nu moartea, nu măsurile severe, nu starea de urgență, chiar dacă pe 6 decembrie mai votează doar el, nevasta, Orban și bodiguarzii. Și se vor lăuda că au obținut o victorie cu 80% în favoarea alianței PNL-USR. Spălat pe mâini – drepți – distanță în front – masca pe figură și democrație la ordin.
Nu vă convine? Emigrați!? Treceți Dunărea înot!”
„Și dacă ajungem la 20.000 pe zi? Pentru Iohannis este tot aia! Alegeri cu orice preț, chiar dacă numărul morților ar crește înfricoșător și cineva s-ar gândi să-i includă la rubrica crime!”, mai scrie același talentat și curajos publicist în același editorial.
Ieri, adică joi, 15 decembrie, a fost a doua zi cu peste 4.000 de noi cazuri de COVID-19 raportate. Numai în București s-au raportat 777 de noi cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În aceeași zi, la nivel național au fost raportate 4.013 cazuri noi de infectare, în ultimele 24 de ore, iar la terapie intensivă se aflau 721 de oameni.
Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a criticat dur poziția Guvernului LuCOVID și, mai nou, a președintelui Klaus Werner Iohannis! Credeți cumva că mai există democrație în România? Eu tare mă îndoiesc.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here