Ca la noi, la nimeni – Al doilea mandat înaintea durerilor altora!

332

Motto: „Când îți numeri dușmanii, adaugă-te și pe tine, și nu începe pedeapsa cu ceilalți.”
Nicolae Iorga, din Cugetări

Cum până duminică seara, preț de mai multe zile de tăcere mormântală a Preș. Klaus Werner Iohannis despre Cazul Caracal, nu am aflat nimic despre acela care-ar trebui să fie președintele tuturor românilor, am crezut că declarația de presă de la Palatul Cotroceni – la ora 20,00 – ne va lumina în vreun fel.
Apăruseră tot felul de declarații ale unor oameni politici responsabili, în frunte cu președintele PSD, Viorica Dăncilă, totodată și primul ministru al României, ale Președintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE, iar dinspre acela care-ar vrea încă un mandat de președinte nimic. Un nimic comparabil cu Nimicul cel mare pe care l-a izbutit în cei aproape cinci ani de trai nineacă și fapte ioc!
Normal, pierderea a cel puțin două vieți de fetițe din județul Olt, luate de pe marginea șoselei de taximetristul ilegal Gheorghe Dincă, apoi torturate, abuzate sexual, omorâte și culmea cruzimii arse ar fi trebuit să miște orice inimă. Fie ea și de piatră, precum a cinicilor care nu au intervenit cu nimic. Mai mulți procurori din Caracal și de la DIICOT Craiova, care nu știm de ce s-au băgat în tenebroasa și murdara crimă, recunoscută până la urmă de asasinul Gheorghe Dincă, apoi polițiști din Caracal, de la județul Olt și chiar de la IGPR au dat dovadă de o lipsă crasă de profesionalism în salvarea cel puțin a vieții nefericitei Alexandra, o fetiță de numai 15 ani. Care avusese curajul să sune de trei ori la 112, să dea amănunte spre a fi reperată curtea și clădirea în care se afla sechestrată. Ca să nu mai vorbim de neregulile de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), un serviciu care știe să falsifice și să numere greșit voturile la alegeri precum cele prezidențiale ori cele din 26 mai 2019, dar nu poate repera cu exactitate adresa de la care s-au primit cele trei apeluri telefonice la 112! Primul ministru a demis de urgență conducerea IGPR, a Inspectoratului Județean de Poliție Olt. Doamna Viorica Dăncilă i-a cerut, duminică, lui Iohannis să convoace de urgență CSAT! Premierul anunța că la ședința CSAT va fi prezentat raportul detaliat de la Caracal. Degeaba, căci CSAT va avea loc abia astăzi, marți, 30 iulie. Când președintele Iohannis va anunța și demisia directorului STS, Ionel- Sorinel Vasilca, după cum anunță Administrația Prezidențială. Care nu-și reproșează nimic, cică STS și-a făcut datoria. Față de cine nu știm. Oricum, avea dreptate analistul politic Ion Cristoiu care acuza „deprofesionalizarea instituțiilor de forță, scoasă la iveală de Cazul Alexandra, punerea în scenă a unui nou moment Colectiv, precum și complicitatea președintelui Iohannis cu STS”. Președintele Klaus Werner Iohannis nu a vorbit prea mult de necazurile și tragediile petrecute în familiile care și-au pierdut fetițele. El a atacat Guvernul și Coaliția PSD-ALDE. A cerut măsuri inclusiv la STS, dar uită că șeful STS este numit de el și aprobat în CSAT?
Viorica Dăncilă a avut o reacție dură după declarațiile lui Klaus Werner Iohannis pe care le-a apreciat ca un „Discurs de campanie. Nu a înțeles gravitatea situației”. Dar haideți să cităm măcar o frază: „Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie, Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba.”
ION PREDOȘANU

P.S. Avocatul Toni Neacșu dixit: „Totuși, cât de ticălos. De inuman și dezgustător sufletește poți să fii pentru a folosi tragedia unor copii și a unor familii pentru reglarea socotelilor politice pe care le ai? Cât cinism poți avea pentru a incita un public care este deja distrus emoțional de această dramă cu dezinformări crase și minciuni gogonate.” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here