Ca la noi, la nimeni – Agricultura, la pământ, față cu promisiunile liberale!

316
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cu hotărâre // Guvernu-acesta, pasămite,/ lucrează cu un țel precis:/ Să-nfăptuiască ce promite…/ Iar până acum… doar a promis//.”
Epigramă de Nelu Vasile

În vreme ce în partidele ceva mai mari decât celelalte piticanii, parlamentare sau nu, se duce o luptă aprigă pentru a prinde un loc pe listele electorale, cu toții bătându-se pentru ciolan, adică pentru un os de ros, minoritarii de la putere, deci cei din Guvernul LuCOVID-PNL se-ntrec în promisiuni electorale.
După ce că prim-ministrul Orban cel Ludovic ne minte, zilnic, așa cum respiră, ultima gogoașă fiind aceea că el n-a lucrat și n-a câștigat bani decât din demnitățile publice pe care le-a avut, pretinzând, nu-i așa, că ar fi avut sau ar avea oareșcare valoare și competență, a venit rândul și altora.
Dar să facem, totuși, precizarea că Subinginerul TCM Orban Ludovic a lucrat, înainte de 1989, ca stagiar la o întreprindere brașoveană și de aceea se ține de… brașoave. Iar după 1990, a fost redactor la ziarul defunct, al PNL, de-i zecea Viitorul. Bașca faptul că înainte de a fi prim-ministru al GuWernerului Meu a avut și demnitatea de… șomer! Un șomer cu diplomă de subinginer!
La minciuni sfruntate, pe Orban îl urmează ministrul Finanțelor Publice Florin Vasile Cîțu, foarte apreciat pentru datoriile ce le face spre a spori deficitul statului, cu toate că e lăudat – și pentru asta – de șefii Guvernului Iohannis-Orban.
Deunăzi, s-a trezit vorbind și ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Dar haideți să vedem ce mai promite acesta în an electoral? Un an în care, Ministerul Agriculturii a avut alocată, prin Bugetul pe 2020, o sumă cu 23% mai mică decât în anul 2019!
Cică România va pune la punct o rețea națională de colectare a produselor agricole, anul viitor fiind prevăzută începerea construcției a opt depozite strategice, în fiecare regiune a țării(deși, în realitate, România are 9(nouă) euro-regiuni!!!, după știința noastră. Iar depozitele acestea ar urma să fie legate cu depozitele și procesatorii români, susține ministrul Agriculturii, numitul Adrian Oros. Acela care-a distrus, prin ordin de ministru, Cooperativa Unirea, cu unitățile ei de desfacere cu tot.
„Dorim să creăm o rețea națională de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești și avem alocați aproape 750 de milioane de euro pentru această rețea. Sunt două mari programe destinate agriculturii și securității alimentare din Programul național de reziliență și relansare, a precizat Oros, care a spus că al doilea program este cel de reabilitare a rețelei de irigații, cu alocare de 6,5 miliarde de euro(A se reține că rețeaua de canale, conducte creată de predecesorul său la cârma Ministerului Agriculturii, ing. Petre Daia(PSD) n-a avut alocat niciun leu în Bugetul pe 2020!!!)
Adrian Oros a mai anunțat că APIA a început la miezul nopții(care noapte?!) plățile în avans pentru fermieri. „În această noapte, APIA a autorizat 135,4 milioane de euro, pentru fermieri”, a mai spus Oros. Pentru cine are chef să-i creadă minciunile profund liberale. „Anul trecut, în aceeași zi(cred că-i vorba de noaptea minții!, n.m. I.P.) s-au plătit 25.891 de fermieri, cu 71 de milioane de euro”, a adăugat ministrul Oros. „Pentru campania 2020 este (corect ar fi fost „sunt”, n.m. I.P.) 1,94 miliarde de euro, bani care sunt în bugetul ministerului și care la începutul anului viitor vor fi rambursați”.
Ce-i drept, așa promisiuni s-au mai auzit. Ca până în prezent, aceste promisiuni, să se dovedească minciuni sfruntate!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here