Ca la noi, la nimeni – Adormirea la volan, Adormitul de la Cotroceni!

648
SANYO DIGITAL CAMERA

Un regretabil și cumplit accident de circulație petrecut sâmbătă dimineață, pe la ora 5, pe undeva între Urziceni și Slobozia, soldat cu 10 morți și aproape tot atâția răniți a zguduit întreaga țară. Oameni ce nu-și găseau de lucru în satul lor din județul Buzău se sculaseră cu noaptea-n cap ca să urce la ora 04.30 în microbuzul morții.
Și șoferul microbuzului ce-i ducea la muncă tocmai la București, unde-și găsiseră șansa câștigării unei bucăți de pâine pentru ei și pentru copiii lor, era din același sat cu ei. Deși microbuzul mergea regulamentar, din partea opusă venea un TIR care-a intrat pe contrasens și a produs carnajul. Șoferul TIR-ului se pare că a adormit la volan după ce condusese toată noaptea venind de la Târgu-Jiu!
Aflat la un miting electoral la Iași, Preș. Klaus Werner Iohannis li s-a adresat ieșenilor, cum că acum cinci ani a venit aici, în capitala Moldovei, și le declarase că au câștigat un moldovean. „Acum suntem doi moldoveni, Carmen și cu mine!”
Dar asta n-a fost nimic. Preș. Klaus Werner Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Iași, după ce 10 persoane au murit, în urma unui accident produs în zona Ialomița, că de vină e nepăsarea „criminală” a PSD și lipsa de infrastructură decentă.
RĂZVAN CUC: „RUȘINE DOMNULE PREȘEDINTE!” Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îl acuză pe Klaus Iohannis că „se urcă pe cadavre în scop electoral” și că tragedia din Ialomița, în care au murit 10 oameni e doar o altă oportunitate pentru (pe nedrept și fără corespondent în textul Constituției) șeful statului pe care o speculează electoral pentru a obține voturi”.
„Am citit cu stupoare și indignare declarația președintelui Klaus Iohannis. Au murit 10 oameni și domnului Iohannis îi arde de declarații politice. Constat că singurul scop al lui Klaus Iohannis în funcția de președinte este să se urce pe cadavre în scop electoral. Ceea ce pentru noi, românii, dar mai ales pentru familiile victimelor este o tragedie fără margini, pentru Klaus Johannis este doar o altă situație pe care să o speculeze electoral. V-ați mai urcat astăzi pe încă 10 cadavre, domnule președinte. Vă ajunge? Stați la colț ca un cioclu și așteptați noi tragedii? Asta suntem noi, românii, pentru dumneavoastră? Să vă fie rușine!”, a scris Răzvan Cuc, pe Facebook.
NECHEZOL DE PREȘEDINTE. Așa se intitulează un editorial din Cotidianul de sâmbătă, semnat de publicistul Cornel Nistorescu. Pentru cine nu știe, înainte de revoluție, în comerțul socialist nu exista cafea. În locul acesteia se găsea „Nechezolul”, un amestec de puțină cafea cu tot felul de înlocuitori. Preparatul din „nechezol” era dăunător sănătății și sigur nu avea gust de cafea. Cu care semăna aparent doar la culoare.
Maestrul Cornel Nistorescu constată ceea ce știm cu toții:
„Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA… Nu vrea Iohannis un alt procuror șef care să nu vină din decizia lui.
Nu mai avem nici procuror general al țării. De la destituirea lui Tiberiu Nițu, Parchetul general al României a funcționat cu o marionetă vopsită în democrat convins, el fiind unul dintre nemernicii trimiși pe capul condamnaților din Penitenciarul Aiud, mai apoi la vânătoare de nesuferiți, de pesediști sau de români care huiduie și fluieră la gardul Cotrocenilor.
Nu avem șef la SIIJ din același motiv. Nu vrea Iohannis. I s-a pus pata că SIIJ mușcă din magistrați.(…) Din cauza SIIJ nu mai au curajul să ia șpagă și să facă dosare la comandă! Și nici să execute ordine tembele.”
Să mă ierte cititorii, am citat cam mult din prestigiosul Cornel Nistorescu și aș mai fi făcut-o. Dar mă întindeam prea mult. Câtă dreptate are și cât har în sintagma ,,Nechezol de președinte”.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here