Ca la noi, la nimeni – Adopții cu mascați în „statul de drept(ți)!”

327

Motto: „Principiul egalității, pe care-l vehiculează democrații din lume, funcționează numai în religie, fiindcă numai religia creștină consideră oamenii egali în fața lui Dumnezeu.”
Filosoful Petre Țuțea

Vrem-nu vrem, principala și cea mai groaznică știre a săptămânii trecute este duritatea îndepărtării unei fetițe de 8 ani din orașul Baia de Aramă, răpită de lângă părinții care i-au dat viață și au crescut-, mai bine sau mai rău, spre a fi chipurile înfiată de o familie de români stabiliți în Statele Unite ale Americii. Fetița de 8 anișori se numește Sorina și este de etnie romă.
Ce-i drept, bizare sunt și analizele medicale ce i s-au făcut Sorinei în ultimii șapte ani, stabilindu-i-se inclusiv AND-ul. De parcă, vorba unei avocate celebre „trebuia să corespundă unor anumite standarde, să fie compatibilă pentru o prelevare de organe în vederea unui transplant.”
Culmea este că în vreme ce opinia publică este împotriva acestei modalități de „adopție” cu forța, lăudată de o televiziune privată, oamenii de bună credință iau atitudine. Printre ei o remarcăm pe Președinta Uniunii naționale a Judecătorilor din România, Dana Gârbovan, care a reacționat în cazul fetiței adoptate „cu mascați”, din localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți. Dacă o așa-zisă domnișoară procuror – Maria Pițurcă s-a transformat în executor judecătoresc, iar judecătorul Cristi Dănileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), a sărit în sprijinul delicatului act de adopție, ca să nu-i zicem de-a dreptul ilegalului act de adopție internațională.
Relevantă în acest sens este poziția asociației VeDem Just, vârf de lance al apărării justiției în rețeta amintită mai sus, poziție postată pe Facebook, de judecătorul Cristi Dănileț, care, la scurt timp după ce a izbucnit scandalul mediatic, a ieșit să liniștească cetățenii, anunțând-i că „azi s-a pus în executare silită această hotărâre cu organe de la Protecția Copilului, executori judecătorești și Poliție.”
În realitate însă, așa cum rezultă din chiar spusele procuroarei citate mai sus, judecătorul Cristi Dănileț a dezinformat, deoarece nu executorul judecătoresc, ci chiar procurorul a „ridicat” copila, în urma punerii în executare a unui mandat de percheziție, nu a unei hotărâri judecătorești.
Iată că justiția s-a făcut de rușine în așa-zisul „stat de drept”, în realitate un stat de drepți! Perorat atât de Preș. Klaus Werner Iohannis și opoziția sa slugarnică.
ION PREDOȘANU
P.S. Apar noi potențiali candidați la alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie 2019. Din PSD, primim știrea extrem de pozitivă că la Congresul din luna iulie al social-democraților va candida pentru aceasta șansă însuși ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici. Cel care-a declarat. „Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească și să tacă”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here