Ca la noi, la nimeni – Aceeași placă hodorogită cu președintele Klaus Werner Iohannis!

478
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci și mai proști.”- Constantin Brâncuși

Miercuri, după ora 18,00, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Werner Iohannis a mimat o conferință de presă, ținută la finalul unei declarații în care n-a spus nimic. Ba chiar dacă tăcea, filosof rămânea, așa cum glăsuiește o veche zicală românească.
La noi acasă, adică în România, au apărut mai multe volume de aforisme ale creatorului sculpturii moderne universale – Constantin Brâncuși. Care nu a fost doar un Sculptor Nepereche, ci și un eseist, un fabulist și un spirit plin de har, plecat în lume din Hobița Gorjului, pe jos, în 1904, până la Paris – Orașul Luminii și capitala nu numai a Franței, ci și a culturii mondiale de la acea vreme.
Cele mai multe volume, de fapt o aceeași carte de „Aforismele lui Brâncuși”, de Constantin Zărnescu, scriitor clujean cu obârșii vâlcene. Cărțile au apărut în mai multe ediții, unele tipărite și la Paris, în limba franceză, apoi două volume semnate de regretatul scriitor și brâncușiolog prof. Ștefan Stăiculescu și cea mai de la urmă, dar poate cea dintâi ca valoare „Așa grăit-a Brâncuși”, autoare Sorana Georgescu-Gorjan, ediție în limbile română, franceză și engleză.
Poate dintr-un patriotism ori că au crezut-o ca fabulație liberă, nu toți autorii antologiilor de aforisme și gânduri brâncușiene au reprodus și citatul din motto-ul acestui comentariu. Totuși, marele Brâncuși a spus, după ce s-a întors de la Paris, într-o vizită, următoarele: „Când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci și mai proști.” Cam așa ne iau conducătorii alogeni și temporari de la Palatul Cotroceni. Nici măcar unul, din 1990 încoace nefiind român neaoș.
Președintele Klaus Werner Iohannis a ținut iarăși, în stilu-i caracteristic, de Bârnă de Sibiu, un discurs lemnos, fanfaron și plin de morgă. A luat apărarea „GuWernerului Meu”, pe care-l vede imaculat și a boscorodit ce i-a venit la gură la adresa PSD. Vinovat de toate câte se-ntâmplă în România. Și clanurile mafiote sunt puse tot în cârca PSD, deocamdată, mai puțin pandemia.
Nu am aflat niciun program al său sau al PNL în preajma alegerilor locale din 27 septembrie. Dar poate program e prea mult, suntem noi prea pretențioși, dar nici măcar vreun proiect, nicio măsură nu poate fi reținută din scurta și searbăda intervenție de lemn a lui Sparanghel Vodă. Ne-a zis de două ori să purtăm mască, iar de „Spălați-vă pe mâini” nu și-a adus aminte.
Așa cum a uitat și ce-a vorbit cu ministrul (Ne)Sănătății României, Nelu Tătaru. Care cică lucrează la niște măsuri pentru a pregăti începerea noului an școlar în 14 septembrie și a unor scenarii, între 3 și 5, galbene toate, precum „Ciuma galbenă” ce se pregătește să câștige/fraudeze alegerile locale din 27 septembrie.
Ion PREDOȘANU

P.S. Despre planul descris de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, astfel: „Pas cu pas, Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare a alegerilor” vom mai avea timp să vorbim. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here