Ca la noi, la nimeni –

406
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Președintelui călător îi stă mai bine cu bicicleta, cu schiurile, cu girofarul, cu avionul, sau cu suspendarea?” – Traian Abruda

Ca în zicala „Țara arde și baba se piaptănă”, putem vorbi și despre comportamentul președintelui Klaus Werner Iohannis în și după extrem de gravul accident sau ce-o fi fost?!, incendiu soldat cu cel puțin 7 morți, deocamdată, de la spitalul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București.
Cel care se comportă ca un prim-ministru și mai puțin ca un președinte interesat de binele poporului român ori de politica externă a României a făcut de urgență o vizită, mai mult de ochii lumii, la Institutul Național „Prof.univ.dr. Matei Balș”. A tămâiat și a lăudat Guvernul Meu, chiar dacă nu merita, și mai puțin pe eroii din linia întâi, cadrele medicale.
Nici el, ditamai președintele Klaus Werner Iohannis, și nici locțiitorul lui la cârma Guvernului, „genialul” Florin Cîțu nu au făcut vreo analiză, măcar una rapidă și încropită, să constate gravele erori ale Ministerului Sănătății și Guvernului de care se ocupă cele două moașe amintite mai sus. Iar pruncul, adică spitalul „Matei Balș”, rămâne cu buricul netăiat.
Ar fi putut afla că sănătatea a fost subfinanțată tot timpul, iar în anul 2020 și mai abitir. Bugetul pe acel an macabru – cu vreo șase sau șapte incendii – a atribuit Sănătății cu 23% mai puțini bani decât în anul 2019! Bașca faptul că personalul medical de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” are un grav deficit de angajați. Iar ministrul (Ne)Sănătății noastre, anonimul Vlad Voiculescu ține pe mai departe posturile blocate! Cât despre ancheta începută la fața locului, nicio șansă de a se ajunge vreodată la adevăr. De cazul incendiului cu două explozii și cel puțin 7(șapte)decedați se ocupă același procuror care a mai anchetat și incendiul de la COLECTIV. Cum acolo nu s-a găsit niciun vinovat, veți vedea, și în acest caz va fi la fel!
Sâmbătă seară, l-am ascultat cu mare atenție pe doctorul Adrian Marinescu, purtător de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Incendii și explozii precum cel despre care discutăm se vor mai produce și în alte spitale, inclusiv se poate repeta la „Matei Balș”.
Și mai grav, după incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, din luna noiembrie a anului trecut, s-a cerut un raport cu situația tuturor spitalelor din țară. Actualul ministru, cum spuneam, al (Ne)Sănătății României – Vlad Voiculescu – ne-a promis că abia în această săptămână se va interesa ce măsuri trebuiau luate după acel raport. Dacă s-or fi luat!
Asta în condițiile în care, și acum, peste 300 de spitale din România nu au autorizație de siguranță la incendii!
Am lăsat la urmă sfidarea pe care-am văzut-o la televiziuni. În greaua situație cu cel puțin 7(șapte) morți și foarte mulți răniți, ppreședintele Klaus Werner Iohannis nu a solicitat instituirea unei Celule de criză și n-a convocat ca alte dăți miniștrii la o discuție necesară la Palatul Cotroceni. În schimb, s-a dus la schi nepăsător, invitându-i și pe alții. Dar cine are costume și schiuri scumpe ca El? Oamenii, sărmanii, trăiesc de azi pe mâine. Iar foametea din 2021 ar putea să omoare mai mulți români decât pandemia COVID-19!!!?
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here