C.S.S. Tg-Jiu, 5 victorii la Baby Baschet!

592

Echipa de baschet C.S.S. Tg-Jiu a încheiat Liga Naţională de Baby Baschet “Banca Transilvania – Mangalia 2016” pe locul 29. Micuţii baschetbalişti gorjeni se pot lăuda cu un bilanţ de 5 victorii şi 4 înfrângeri. Parcursul formaţiei coordonate de Marius Vlaicu este unul satisfăcător dacă ne gândim că la evenimentul baschetbalistic au participat 100 de formaţii din toată ţara. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 26 iunie-2 iulie. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet, Marius Vlaicu, şi-a exprimat regretul că la această ediţie nu au participat mai mulţi sportivi din Gorj: “A fost o întrecere sportivă la nivel naţional, organizată de FRB pentru copiii născuţi în 2006, 2007 şi mai mici. Municipiul Tg-Jiu şi judeţul Gorj au fost reprezentate, din păcate, doar de o singură echipă a Clubului Sportiv Şcolar Tg-Jiu. Echipa noastră a avut un bilanţ pozitiv, ne-am clasat pe locul 29, deşi puteam să ajungem în primele 10 echipe, pierzând 2 meciuri la diferenţă foarte mică. Este de bun augur că am mers cu această generaţie de sportivi şi am disputat aceste 9 meciuri. Poate pe viitor să reuşim să avem şi noi mai multe echipe participante, echipe de juniori reprezentative şi din ele să promoveze tineri şi la echipe din Liga Naţională de Baschet Masculin. A fost o experienţă bună din care toţi am avut de învăţat câte ceva”.
Nu este pentru prima oară când Vlaicu însoţeşte delegaţia din Gorj la astfel de competiţii, iar preşedintele AJB Gorj ne-a dezvăluit că tinerii sportivi gorjeni vor reprezenta şi în perioada următoare judeţul la concursuri de profil: “Am participat la Craiova la această competiţie, acum 3 ani de zile, şi am luat locul 42, acum un an, tot la Mangalia, unde am obţinut locul 14.
Ceea ce este îmbucurător, este că în această săptămână avem, în premieră, o echipă de fete participantă la această Ligă Naţională de Minibaschet, echipa Clubului Sportiv de la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu», pregătită de profesorul Bogdan Rădulea, iar din data de 9 iulie vor merge două echipe ale C.S.S.Tg-Jiu, o primă echipă, antrenată de profesorul Renato Iutalim, va juca pentru locurile 1-32, iar cea de-a doua echipă, antrenată de profesorul Alexandru Gliga, se va întrece pentru locurile 33-65”.
Vlaicu ne-a dezvăluit că pentru iubitorii acestui sport va apărea în Gorj un nou club de baschet: “Am înfiinţat un nou club sportiv B.C. Tg-Jiu, afiliat în ultima şedinţă a Biroului federal.
Este un club sportiv privat, înfiinţat de un grup de foşti sportivi şi, din toamnă, vrem să facem selecţia pentru copiii născuţi în 2007, 2008, 2009 şi 2010. Eu am calitatea de secretar, preşedinte este Florian Bîrseşteanu şi vicepreşedinte Viorel Guţă. Copiii îndrăgesc baschetul, iar emulaţia a venit după rezultatele obţinute de echipa Energiei în prima ligă”.

Bucurie în familie! Un gorjean, câştigător la Coşul de Aur
Lider al generaţiei sale, tânărul sportiv gorjean Mihnea Vlaicu împărtăşeşte pe deplin pasiunea tatălui atunci când vine vorba de baschet. Mihnea este deja un vechi practicant al acestui sport şi nu pierde niciun meci al Energiei. De altfel, aşchia nu avea cum să sară departe de trunchi dacă ne gândim că Marius Vlaicu nu numai că a jucat baschet şi a fost arbitru, dar ocupă în prezent funcţiile de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet şi este chiar observator al FRB.
La Mangalia, Mihnea s-a aflat printre câștigătorii competiției “Coșul de Aur”. Gorjeanul a reușit să ia “argintul”, la un concurs la care au participat peste 200 de sportivi.
vlaicu mihnea“Mihnea a reuşit să fie premiat la competiţia sportivă organizată în cadrul acestei Ligi Naţionale, intitulată Coşul de Aur. A reuşit să marcheze din 30 de aruncări, din 3 poziţii diferite, 25 de coşuri. Spre bucuria mea este băieţelul meu şi îl felicit şi pe această cale şi îi doresc mult succes în continuare”, a declarat Marius Vlaicu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here