Burse pentru liceenii talentați

654

Liceenii pasionați de desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie sau vlogging se pot înscrie la cea de-a șasea ediție a programului Burselor stART, organizat de Școala de Valori, care constă în acordarea a 30 de burse pe parcursul anului 2021. Înscrierile la ediția din acest an au loc online.

Programul Bursele stART reprezintă un program de burse creat special pentru tinerii talentați prin intermediul căruia se oferă, timp de un an, sprijinul financiar și consilierea necesară pentru a-și duce talentul la următorul nivel și pentru a-și îndeplini visurile. Bursele sunt dedicate liceenilor (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentaţi la desen, pictură, muzică, vlogging, scriere creativă, fotografie, înscriși într-o instituție de învățământ din România și care pot face dovada nivelului de performanță și talent în domeniul ales, prin intermediul unui portofoliu. Vor fi acordate zece burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6000 de lei/ an fiecare), zece burse pentru domeniile pictură și desen (4600 de lei/ an) și zece burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (6000 de lei/ an). ,,Cu ajutorul burselor, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca viitori muzicieni, pictori, artişti plastici, vloggeri, fotografi sau scriitori/jurnaliști. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul”, au anunțat organizatorii.

Înscrieri până pe 20 noiembrie
Elevii se pot înscrie pe platforma online scoaladevalori.ro/bursele-start/, completând un formular în care se pot urca toate documentele necesare. Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce și un portofoliu cu minim cinci lucrări reprezentative. Dosarele pot fi depuse până pe 20 noiembrie. Rezultatele proiectului şi numele beneficiarilor burselor vor fi publicate pe site-ul https://scoaladevalori.ro/bursele-start/ sau pe site-ul www.provident.ro, cel târziu la data de 20 decembrie 2020.
Bursele stART reprezintă un proiect marca Școala de Valori, susținut de Provident, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, ce are ca scop sprijinirea tinerilor artiști din România.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here