Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

816

Elevii de clasa a X-a au posibilitatea de a petrece al treilea și al patrulea an de liceu (clasa a XI-a și a XII-a) într-o școala independentă din Marea Britanie, printr-o bursă pentru 2 ani care acoperă taxa școlară anuală, cazarea și cheltuielile de masă. Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie, iar data limită de înscriere este 11 decembrie 2021.

Asociația ,,Ține de Noi”, împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference, anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie. Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie.

Condiții de eligibilitate
Elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2021-2022) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2021 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2022, între 16 ani și 17 ani și 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2005 și 01.09.2006. Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2021 pot aplica pentru o bursa parțială. ,,Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei. Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt: o taxă în valoare de 25 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs; o taxă în valoare de 1250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie. Procedura de înscriere în acest program este prezentată în detaliu la următoarea adresă web: https://tinedenoi.ro/burse-academice/”, se arată într-un comunicat al Asociației ,,Ţine de Noi”. În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here