Bursa locurilor de muncă, online

336

Şomeri din patru judeţe (Gorj, Alba, Hunedoara şi Maramureş) vor putea să-şi găsească un loc de muncă printr-o bursă organizată online, printr-un proiect cu fonduri europene. Această aplicaţie face posibilă ca programarea interviului să poată fi stabilită de comun acord între cele două părţi, solicitant şi angajator.

În valoare de aproape 7,9 milioane de lei, din care aproximativ şase milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă, “Bursa locurilor de muncă online” (BLMO) este un proiect implementat, pe durata a 18 luni, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, în calitate de partener, împreună cu AJOFM Hunedoara, în calitate de beneficiar, şi partenerii AJOFM Gorj şi Maramureş, Fundaţia MARA Deva, Asociaţia Psihologilor Gorjeni, S.C. Artemis SRL Alba Iulia şi SC Rogepa SRL Baia Mare.
Proiectul sprijină AJOFM-urile din cele patru judeţe în dezvoltarea ofertei de servicii publice de ocupare, prin introducerea unor servicii de tip „self-service”. Cel puţin 30% din şomerii înregistraţi la SPO vor beneficia de serviciile furnizate prin intermediul bursei online, acestora fiindu-le realizat, în perioada de implementare a proiectului, profilul profesional. Această activitate se va permanentiza, astfel încât fiecare persoană intrată în evidenţele AJOFM să poată fi cuprinsă în acest serviciu.
Potrivit reprezentanţilor proiectului, BLMO asigură o alternativă la sistemul clasic de accesare a serviciilor SPO, prin crearea unei platforme informatice integrate care permite furnizarea online a măsurilor active de ocupare. Prin acest proiect, participarea la bursă devine o opţiune disponibilă în orice interval orar şi în oricare zi a săptămânii şi deschide posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă de a fi selectate pentru angajare în afara graniţelor ţării şi în afara spaţiului european.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here